**Prins Jaime op bezoek bij bisschop Wiertz

Lieve beste Majesteit,

Ik lees wel eens iets in de krant waarbij ik denk “leuk onderwerp of titel voor een sprookjes – of avonturenboek”. Vorige week nog. Toen las ik dat de Neanderthaler en de moderne mens jarenlang buren waren, ze hadden zelfs sex met elkaar, en ook hadden ze interesse voor elkaars cultuur. Op den duur kreeg de moderne mens de overhand en verdween de Neanderthaler.

Die zelfde dag las ik “Meteoriet van Ellemeet gestolen”. Het had zo een titel voor een Suske en Wisky aflevering kunnen zijn. “Het geheim van de gestolen meteoriet van Ellemeet”.

Maar afgelopen zaterdag las ik: Prins Jaime de Bourbon de Parma was op 20 augustus op bezoek bij bisschop Frans Wiertz in het Bisschopshuis te Roermond. Op zich niet echt avontuur-achtig. Nee…jaa’h voor mij waarschijnlijk wel want dan had ik me in alle bochten gewrongen om er naar toe te gaan zodat ik de prins en de bisschop nog gauw kon zien voordat ze verdwenen achter de bisschopshuismuren. Ook dat zou geen avontuurlijke titel opleveren. Ik vroeg me af “maar waarom kwam de prins naar Roermond?” Waarom uitgerekend naar de bisschop in het bisschopshuis?

De prins kwam kennismaken met de bisschop want de prins is door zijn neef of te wel Uw-zoon-de-koning in juli tot nieuwe ambassadeur beëdigd. Prins Jaime en zijn Hongaarse vrouw Viktória Cservenyák en hun dochtertje prinses Zita gaan in Rome wonen. Het Koninkrijk der Nederlanden heeft in Rome ambassades. Een bij de Republiek Italië en een bij…..jaaahaaa nu komt het….bij de Heilige Stoel. Zij zijn gevestigd in het zelfde gebouw aan de Via Michele Mercati. Een derde ambassade in Rome bij de FAO. Ik had nog nooit van “De Heilige Stoel” gehoord.

De Heilige Stoel of Apostolische Stoel is de benaming voor het hoogste gezag in de Rooms-Katholieke Kerk.

Een Nederlandse prins, die tevens ook een Spaanse prins van 41 is, getrouwd met een Hongaarse, gaan samen met hun dochtertje in Rome wonen. “De Prins en de Heilige Stoel” .

Als ik een boek in de winkel zag liggen met zo’n titel dan kocht ik het meteen. Maar nu ga ik slapen. Welterusten.

©missie M.

1 reactie op “**Prins Jaime op bezoek bij bisschop Wiertz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.