**De brieven van prins Charles. Lubach, en burgemeester Weekers

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las dat vorige week woensdag het Brits hooggerechtshof heeft bepaald dat de Britse regering 27 brieven uit 2004 en 2005 van de Britse kroonprins Charles openbaar moet maken. The Guardian strijd al tien jaar om aan te tonen dat “Charles heeft geprobeerd het regeringsbeleid te beïnvloeden”. Maar hij is toch kroonprins van dat land.

Ik las in die zelfde krant van vorige week dat de Verenigde Staten aan ons piepklein Nederlandje heeft gevraagd om twee gedetineerden uit de Amerikaanse gevangenis van Guantánamo Bay op te vangen in ons land. In ons land?!?! In bezuinigingstijd…Waar flink bezuinigd word in het gevangeniswezen en deuren sluiten…niet celdeuren maar gevangenispoortdeuren….niet van de buitenkant, maar de deuren worden gesloten vanuit de binnenkant….niemand komt er nog in…zelfs een inbreker komt er niet in als hij zou willen….gedetineerden kunnen straks met enkelband gewoon worstjes op de  BBQ draaien en met een biertje bij de TV zitten. Ook de deuren van verzorgingshuizen of zorginstellingen sluiten de deuren voor hulpbehoevenden, en moeten oudere hulpbehoevenden zolang mogelijk thuis blijven wonen…in hun eentje. Het merendeel van de Tweede Kamer wil geen gedetineerden van Guantanamo Bay opvangen in ons land. “Gelukkig” zult U zeggen….. maar minister van Buitenlandse Zaken, dhr. Koenders heeft dat verzoek “in beraad”. De VS is toch geen baas in ons land en toch…leek het er op….was dat geen “regeringsbeleid beïnvloeden”?

Guy Verhofstadt uit Brussel riep vorig voorjaar in Kiev-Oekraïne het volk op om het gevecht voor de EU te vechten en niet op te geven tot ze het gevecht gewonnen hadden. Guy heeft niets verloren in Kiev ,en toch probeerde hij het regeringsbeleid te beïnvloeden volgens mij.

Porosjenko ging juli 2014 naar Brussel om te vragen om een stevige EU-reactie te laten zien om hen te steunen. Hij heeft niets te zoeken in Brussel en toch probeerde hij de EU/Brussel te beïnvloeden.

Oud minister van Financiën Gerrit Zalm…U weet wel die man die flink loog over de euro toen die werd ingevoerd…Als hij Pinokkio had geheten had hij “het lange neusje van de Zalm”. Hij krijgt ALWEER een behoorlijk vette bonus bij ABN AMRO en valt dus alweer met de zalmkont in de boter.

En oud Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD)…U weet wel de man die vorig jaar opstapte omdat hij felle kritiek kreeg van de oppositie in de Tweede Kamer op zijn functioneren. omdat hij er een boeltje van had gemaakt…”Ik was verantwoordelijk voor bepaalde fouten, maar dat had niet met mij als persoon te maken” zegt hij nu. (ik hap…….naar lucht) Hij is gevraagd door gouverneur Theo Bovens, en word dus nu burgemeester van Heerlen…. maar dat vind hij geen baan voor langere termijn. Want zo zegt hij: “Eerder heb ik ook nooit op dergelijke banen gesolliciteerd“. Majesteit, dan had Bovens hem beter niet moeten vragen.

Jammer dat Onno Hoes weg gaat als burgemeester van Maastricht…hij was te veel door het slijk gehaald door de media….ik vind het een goede burgemeester…maar tja zijn ex is roddelkoning Albert en die weet wel raad met slijk en modder. De media beïnvloed veel in ons landje

Lubach is tegen de monarchie en heeft zich zelf uitgeroepen tot Farao-der-Nederlanden, hij vecht tegen de monarchie, tegen de koning. En wil daarvoor een agendapunt in de kamer hebben. Alexander Pechtold kwam in beeld en zei dat hij het een interessant idee vind. Talkshowpresentator Lubach probeerde het regeringsbeleid te beïnvloeden, om het koningshuis af te schaffen…. en “eurofiel” Pechtold …..hij vind het een goed idee. Nee ik vind het een slecht idee…ik vind het een allerbelabberts idee.

Maar prins Charles-brieven worden openbaar gemaakt omdat hij het regeringsbeleid probeerde te beïnvloeden.

Majesteit, we moeten onze poot stijf houden en nee zeggen tegen de gedetineerden uit Guantánamo Bay. Want die zijn vast heel goed in uitbreken…en als ze eenmaal zijn uitgebroken, dan zijn ze misschien ook nog eens goed in inbreken…en voor we het weten draaien ze worstjes op de BBQ en drinken ze biertjes bij de TV met een dure armband om hun enkel.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.