*Inloopkast

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ben ik niet-van-deze-tijd als ik me afvraag “wat draag je op een feest-van-de-dans?” Weet U al wat U 3 oktober gaat dragen? Als ik naar een dansavond ga draag ik lekker wat ik wil, maar wat wilt U dragen en wat draagt U uiteindelijk? Inmiddels weet ik dat een galajapon gedragen word tijdens een gala.  Een middagjapon zal wel in de middag gedragen worden, een morningdress is een jurkje voor in de ochtend, een avondjurk draagt men in de avond. Is een cocktailjurk net zo goed een wijnjurk?

Ergens las ik dat Uw moeder prinses Juliana in 1969 een cocktailjurk afgezet met struisvogelveren droeg. De lengte van een cocktailjurk is ‘net boven de knie zoals bij dagkleding’ stond erbij. Naast dagkleding en avondkleding, natuurlijk de nachtkleding… maar daar ga je niet mee uit…behalve naar het pyjama-bal tijdens carnaval…..of naar een nachtclub?

Uw kast zal wel uitpuilen van alle jurkjes, rokjes, schoenen, pakjes met hoedjes. U heeft vast zo’n inloopkast….Ik sluit mijn ogen en zie in gedachten hoe U langs uw jurkjes loopt, met de vinger langs de stofjes glijd zoals een pianist over de toetsen zoeft. Ik had het romantischer gevonden als U een oude eiken klerenkast had….zoals in de film….een oude kast op de slaapkamer…kastdeuren openen, kleren aan de kant schuiven, de kop van een beeldje omlaag drukken en …hopsakee….met een zachte ruis…. gaat de achterwand open….en achter die kastwand een geheime kamer…..met dikke wanden zodat niemand U kan horen….waar U dan lekker rustig een kopje thee drinkt, voeten op tafel, en een muziekje van Johnny Cash in duet met Kris Kristofferson op geluidsterkte 10 opzet, en dan op geluidsterkte 14 mee zingt op het lied “Ring of fire”.

Majesteit, Nu ga ik mijn nachtpon aantrekken, tanden poetsen en slapen. Welterusten.

©missie M.

2 reacties op “*Inloopkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.