*Dooi-aanval

Lieve beste Majesteit,

Wat weer een mooie foto van U toostend met president Tan in onze krant. “Singapore mag dan een klein land zijn, het is “van grote betekenis en in vele opzichten een voorbeeld van vooruitgang“. én “Singapore bruist” aldus onze koningin tijdens de tafelrede bij het staatsbanket stond er in onze krant. Majesteit, Singapore is stinkend rijk. .Dat weten we…..wat waren ook alweer Uw woorden tijdens de nieuwsjaarsrede?

Enfin, In ons land gaat een van de grootste winkelketen failliet. Een gevolg van de broekriem aanhalen. Er stond een grote foto in de krant toen Uw moeder Juliana in 1948 Macintosh bezocht. Meteen ná de oorlog heeft deze keten voor werkgelegenheid en kleding en schoenen gezorgd. Dat was ook een voorbeeld van vooruitgang, toch?Macintosh gaat 80 winkels sluiten. Dat word weer een stuk minder “bruisend-Nederland”.

En zondag krijgt ons land vanuit het westen te maken met een “dooi-aanval”. Ook dat nog.

Majesteit, U stond er weer prachtig op.

Doei.

©missie M.

9 reacties op “*Dooi-aanval

  1. Zoo welek winkelketen dan?
    Tja als er geld in het buitenladn te halen valt zijn de Oranjes er als de kippen bij.

    • Hallo Inge,
      Ik de krant stond eergisteren dat Macintosh 80 zaken in Nederland sluit, voornamelijk schoenenwinkels maar ook
      winkels met huisinrichtingspullen.
      En gisteren stond in de krant, ik citeer: Macintosh sluit 110 winkels. (Onder andere Scapino en Dolcis) en 10 kwantum-zaken.
      “Het bedrijf lijdt fors verlies door het kwijnende consumentenvertrouwen en de groei van online-shoppen.De keten trekt 40 miljoen uit voor de sluitingen en boekt 96 miljoen af op goodwill.Daardoor ontstaat een fors verlies over 2012”

      Misschien zijn daar ook nuitenlandse winkels bij, ik weet het niet.
      doeiiiiiiiiii

  2. Ik dacht dat er alleen maar Schoenenreuzen op de tocht stonden? Nog meer lege winkels in ons centrum Inge! (Inge en ik wonen in dezelfde stad) Krijgen we van die rommel winkels of euro prijsknallers voor terug! Waardeloos!

    • Het lijkt niet anders meer te kunnen momenteel.
      elke stad of dorp.loopt langzaam leeg.
      oed missy dat je even aan de bel trekt.

    • Hey Kati, Jammer hé die leegstaande winkelpanden. Dat zagen we een paar jaar geleden in Engeland al gebeuren. Ik denk dat er veel online-inkopen gedaan worden, massa-product-winkels of ‘veel te dure winkels’ in de steden.
      Ik las wel dat ook Schoenreus failliet is verklaard (raar hé) en in afgeslankte vorm verder gaat.Er vallen 500 ontslagen en er gaan straks 65 van de 200 winkels dicht. Ook Schoenenreus gaat zich richten op online-verkoop (want de webshop van schoenreus laat een sterke groei zien) en worden winkels omgebouwd naar “de nieuwe formule” las ik.

  3. Je hebt gelijk, Missie, hier loopt de stad ook leeg en is het niet bruisend meer, maar dqat kan ook aan internet liggen, hoewel…schoenen via internet kopen??? Lijkt me toch niet makkelijk.
    Zou majesteit ondertussen ook naar de aandeelhoudersvergadering zijn geweest?

    • Hallo Roety,Schoenen kopen via internet is een gok. In een winkel kan je merdere passen en vergelijken. Soms kan een leuke schoen helemaal niet leuk zitten.

    • Ik krijg op deze site achter-de-schermen veel mailtjes van Nike air,Nike sprinter,sheap boots,Jordan, Uggs-boots, Louis Vuiton handbags,Ralph Lauren,Viviene Westwood,Jimmychooshoes enz.enz.Allemaal reclame. Daar draait het vaak om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.