** Palmzondag in Venlo

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Morgen is het Palmzondag. Mocht U van plan zijn om in de Gouden Koets een vroege lentetocht naar Venlo te toeren, of om daar de familiekerk te bezoeken omdat het Palmzondag is. Dan wil ik U waarschuwen dat het gebied rondom de familiekerk al vroeg is afgesloten ivm de Venloop. U komt er niet door. Misschien moet U de koets een paar straten verderop parkeren en de rest te voet afleggen, en misschien wel over drang-hekken klimmen.

De deken van de parochiefederatie is daar allerminst blij mee en vind het heel jammer dat de leiding van dit evenement niet goed heeft gecommuniceerd over de vroege afsluiting. De directeur van de Venloop zegt dat iedereen tijdig wist dat de Venloop dit jaar op Palmzondag is. Tja misschien wist niet iedereen dat de Venloop s’ ochtends is. Maar die meneer-de-directeur-en-iedereen weet toch ook tijdig dat Palmzondag altijd op palmzondag valt, de zondag vóór pasen, en dat mensen dan graag de kerk willen bezoeken om te bidden en buxustakjes te laten zegenen.

Uit protest ,tegen de organisatie van de Venloop op palmzondag, luiden morgenochtend bij zes kerken in Venlo een kwartier lang de klokken. Een kwartier lang klokkengelui in zes kerktorens.

Ik vind het eigenlijk best stoer dat de parochies op deze manier een teken van protest geven. Dan graag ook op deze manier een protest laten horen, omdat kamerlid Fatma Koser Kaya de zondagrust niet meer van deze tijd vind. Niet meer van deze tijd? “Juist wel, in deze tijd van druk druk druk”. Heeft Fatma en haar D66-partij geen andere zaken-die-niet-meer-van-deze-tijd-zijn om voor te stellen?

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.