** Zalig Paasfeest en zomertijd

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik wens bij deze iedereen een zalig pasen.

Heeft U de zoektocht naar de chocolade paaseitjes, jellybean-eitjes of gekleurde-gekookte  eieren tussen het gras, achter bomen en struiken al “afgerond”? Of legt de paashaas de eitjes meteen in het mandje op tafel? Bent U wel een paashaas tegen gekomen? ….Moet die zich eerst aanmelden bij de poort? …zich eerst legitimeren ‘ik ben de paashaas- hofleverancier en kom verrassend wat afgeven achter bomen en struiken’….Maar die paashaas, komt die wel bibbervrij voorbij de bodyguards-met-oordopjes, voorbij de beveiliging…..voorbij de gevaarlijke honden met spitse tanden? Als ik in de schoenen van de paashaas of het paaskuiken zou staan dan wist ik het wel…. dat ik niet via de begane grond zou aankloppen als de honden los zouden lopen.

Is Uw klok een uur vooruit gezet ivm de zomertijd die afgelopen nacht is ingegaan? Fijn. Nou moet ik toch aan koning Willem Alexander denken omdat hij minstens 150 horloges heeft….hij zal nog wel even bezig zijn.

Dan ga ik nu de tafel dekken. Ik las net dat de pretzels (onze bretsel-broodjes) eigenlijk “gevouwen armen in gebed” voorstellen. Mooi hé. Nu smaken ze vast nog lekkerder.

Fijne paaszondag!

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.