* Jeanine van Defensie

Lieve majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vanmorgen zag ik een foto van Porosjenko (met misselijke grijns op zijn gezicht) de pro-EU-president van Oekraïne in onze krant met daar boven dikke zwarte letters: “Leger Oekraïne paraat”. Bij het zien van die grijns was mijn eetlust verdwenen. Die man ging al een paar dagen vóór de MH17-ramp in 2014 in Brussel roepen dat de EU Rusland moet aanpakken, dat het een stevige EU-actie moest laten zien, en toen was nog niks uit van de Krim. Toen ging zijn vinger richting de separatisten van Oekraïne en dat was de schuld van Rusland.

50% van de bevolking van Oekraïne wou bij Rusland blijven. 50% van de bevolking van Oekraïne wou vechten voor de EU, want Guy Verhofstadt had het volk van alles beloofd en hen toegeroepen om te vechten voor de EU en het gevecht niet op te geven tot dat ze gewonnen hadden. Guy-en-consorten hadden er voor gezorgd dat de president van Oekraïne moest vluchten voor zijn eigen volk. En gevochten is er schandalig veel.

Het volk van de Krim wil ook heel duidelijk niet bij Porosjenko horen hoe zeer hij dit ook wil dwingen.

Toen vanmorgen minister van Defensie Jeanine in het nieuws kwam was mijn goeie zin ook verdwenen.

Dat Guy in voorjaar 2014 het volk in Oekraïne opstookte om te vechten voor de EU en er voor zorgde dat de huidige minister moest vluchten voor zijn eigen volk, nee daar hoor je haar niet over.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.