** Allerheiligen

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik las dat Uw zoon, de koning en zijn koningin Maxima, op Staatsbezoek zijn naar Australië. Dat lijkt me geen straf. Het paar is vandaag in Perth. Daar begint het vijfdaagse staatsbezoek dat in het teken staat van de rijke gedeelde geschiedenis, van zaken doen en kunst en cultuur. Maar ook het gezamenlijke litteken, de ramp met de MH17.

Afgelopen zondag werd op veel plaatsen Allerheiligen gevierd, maar de eigenlijke datum is 1 november. Duitsland en België houden de echte datum aan en die valt dit jaar op een doordeweekse dag. Alleen ons landje ging schuiven met allerheiligen en allerzielen zodat het op een zondag valt.

Zo vreemd dit mooie weer met Allerheiligen. Het was vandaag mooi zonnig weer en zelfs 17 graden buiten. Er zijn vele jaren geweest dat het vroor met Allerheiligen of Allerzielen.

Maar vandaag vloog een vlinder door de tuin, en binnenshuis had ik onverwachts bezoek van een grote dikke wesp-achtige-bij die tegen het raam vloog. De gele zoemer wou naar buiten omdat het buiten zo mooi zonnig was. Ik zeg hard op “hoe kom jij nou hier binnen?” Ik zal je helpen om buiten te komen. Ik pakte een opgerolde krant….niet om te meppen…Ik hield de krant tegen het raam zodat de grote dikke wesp of dikke-bij er op kon zitten…..zo ongeveer als je een drenkeling een zwemband toe gooit…..maar de wesp kukelde er af en viel op de vensterbank, en weer vloog ze tegen het raam….nogmaals probeerde ik de “krantenlift” en weer kukelde ze er af……Zo onhandig….het is geen werkbij zo te merken. En toen ze weer zo onhandig deed riep ik “Tjonge jonge jonge, het is vast een koningin”.

Dat was zo niet echt bedoeld. Ik luister naar Barbara Streisand met I’am a woman in love”. En ik ben een woman die nu gaat slapen. Welterusten.

©missie M

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.