**”De bij heeft uw hulp nodig” schreef Greenpeace

Lieve beste prinses Beatrix,

In mijn mailbox staan elke dag mailtjes van onbekenden in de map “ongewenst”. Een mail van ene Maria met de titel “aloha cowboy,how are you getting on?” Ene Victoria schreef “Booty call alert”. Ene Hannah had ook iets te vragen en iemand met de naam Bailey schreef “I miss you”. Gisteren kreeg ik een mail van Alexandra met de titel “want to try something new?” en vandaag…vandaag kreeg ik een papieren brief van Greenpeace. Die heb ik wel geopend want Greenpeace neem ik wel serieus…tot voor kort nam ik ze serieus.

Ze schreven Beste missie M, “De bij heeft uw hulp nodig” uw jaardonatie…bla bla bla…deze harde werkers bestuiven namelijk het overgrote deel van onze gewassen, zonder hen komt onze voedselvoorziening en die van talloze dieren in gevaar.Door samen met ons in actie te komen voor de bij, zorgt u voor een toekomst waarin natuur divers en gezond blijft. bla bla bla We hebben dit jaar nog geen donatie van u mogen ontvangen. Ik hoop dat u na het lezen van deze brief besluit een bijdrage aan ons over te maken. Met uw steun kunnen we druk uitoefenen op beleidsmakers zodat er snel een verbod komt op álle bestrijdingsmiddelen die zeer giftig zijn voor bijen. Het tijdelijke verbod op een beperkt aantal bestrijdingsmiddelen, zoals onlangs door de Europese Commissie is aangenomen, is niet voldoende om de bijensterfte écht een halt toe te roepen. bla bla bla. Alvast bedankt voor uw bijdrage. Met vriendelijke groet Sylvia Borren, directeur.En de acceptgirokaart zat er meteen gratis bij.

Lieve prinses Beatrix, misschien kan U de koning even aan de jas trekken en vragen of er extra bijenkorven geplaatst mogen worden in de tuin van het paleis, en in alle parken, maar vooral langs veldwegen en in elk dorp en stad zodat de bijen mooi kunnen wonen en werken in een mooie nieuwe korf, in een mooie kasteeltuin, paleistuin, volkstuinen, tussen mooie ongespoten gewassen, want daar is de bij meer mee gebaat dan met mijn “jaardonatie”. Een bij heeft niet eens een beurs om die jaardonatie van mij in te doen…En de banken…die zijn er voor directeuren. Protesteren kunnen we met een oud beddenlaken (of kartonnen bord met witte ballonnen) waar met grote letters op staat: “Red de BIJ”. Zeg me waar ik naar toe moet komen en ik zorg dat ik een mooi zelfgemaakt spandoek heb.

“Met mijn steun kunnen ze druk uitoefenen op beleidsmakers” schreef de Greenpeace-directeur… hahaha dat klinkt nogal vroedvrouwerig. Druk uitoefenen op beleidsmakers lukt ook niet mijn steun….ook niet met twee of drie jaardonaties van missie M..

Was getekend, ©missie M.

2 reacties op “**”De bij heeft uw hulp nodig” schreef Greenpeace

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.