*jongen of meisje?

Lieve beste prinses Beatrix,

Terwijl wij in Nederland zowat alles moet aanvragen, vergunning voor dit of dat, vermelden of men een huisdier heeft, of laten registreren, van elke winkel een klantenkaart zodat men weet wat de consument nodig heeft….alles wil men weten, van kleur ogen tot een schone grondverklaring als men een huis wil bouwen…en onze fotograaf een cursus moet volgen om de perfecte pasfoto te knippen voor het paspoort of op de ID-kaart, hebben rechters in Australië bepaald dat de mensen in Australië het geslacht niet meer hoeven te laten registreren op geboorte- huwelijks- en overlijdensaktes. Het geslacht kan nu als “niet specifiek’ vermeld worden.

Halloohhh?? prinses Beatrix?…Bent U daar nog? Ga even in die luie stoel liggen, kussentje in de knieholten, nekkussen in de nek, washandje op het voorhoofd. Neem een slokje water.

Stel er word een nummerplaat opgevraagd…staat die op de naam Robin Jones. Wie is Robin? Is Robin een man of vrouw? Bewijs op tafel? Gelukkig heb ik mijn nachtpon al aan en mijn tanden zijn alvast gepoetst, dan kan ik meteen gaan liggen om uit te rusten.

Ik wens U een fijne nachtrust, doei.

©missie M.

1 reactie op “*jongen of meisje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.