* Eilanden

Lieve beste majesteit,oud-koningin Beatrix,

De regering van Jakarta wil vóór augustus weten hoeveel eilanden Indonesië telt. In 1996 werd in de wet vastgelegd dat het er 17.508 zijn, maar dat was een schatting.  Een telteam moet nu alle eilanden bezoeken  en de naam vastleggen.

Majesteit, Er bestaat dus nog de kans dat er een onbewoond eiland ligt wat niet is mee geteld bij een eerdere schatting.

Stelt U zich dat onbewoond eiland met hoge palmbomen, blauwe lucht, mooigroen water, en wit zand voor. Een onbewoond eiland met een mooie vakkundig in-elkaar-geflanste hut, waar een blote Nederlandse Eva (oud-zwemkampioen Inge de Bruin) helemaal alleen, met een cameraploeg op de hielen, op zoek is naar een blote Adam uit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. En die ware Adam komt dan met een roeibootje aan peddelen. Iets later komt er nog een Adam op dezelfde manier. ….Lukt het een beetje om de situatie in te beelden? ….Dan staat de blote Eva in haar nakie op het strand te zwaaien, te waaien, en gaat dan praten met twee blote Adammen onder een palmboom, dus geen appelboom. Het gaat Eva niet om die appel of cocosnoot, misschien zelfs niet eens om Adam, Eva krijgt een ton om mee te doen. Dan vraagt Adam wat ze wil eten. De tweede Adam vraagt of hij vuur moet maken. Even later proberen de ware Adammen met een touwtje en een houten stokje vuurtje te maken in hun nakie. Terwijl ze vast een aansteker in hun bagage hebben zitten.

En dan komt het telteam om gegevens van het eiland te noteren. Een heel serieus team dat al jaren met de moderne tijd mee is gegaan. Ze zien een mager bootje drijven, en drie naakte bleke mensen op het strand die een vuurtje willen maken. Eva met lange gelakte nagels aan haar vingers. Dat kan dus geen pas ontdekte vergeten-stam zijn. Wat dan wel? Moeten deze mensen gered worden? Gered van wat? Moeten ze deze blote billen, plus aanwezige cameraploeg, mee nemen in hun telteam-bootje en dan bij het hoofdkantoor afleveren? Maarruh, Het zijn geen schipbreukelingen want hun bootje ligt er nog.

Ik snap dat het telteam niet zal aanmeren maar een schatting zal doen. Ik schat dat ze geschrokken zijn van zulke rare kennismaking tussen drie moderne mensen.

Doei.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.