* Politie gaat meer flitsen

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vorige week stond met grote zwarte letters in de krant: “Politie gaat fors meer flitsen”. Dit is niet om de staatskas te spekken stond in de krant….neeheee de politie gaat volop mobiele flitscontroles inzetten “omwille van de veiligheid”. Vreemd vind ik wel dat de politie ná twee rustige jaren onaangekondigd hardrijders volop gaat bekeuren. Twee jaren geleden deelde de politie uit protest minder boetes uit vanwege de slechte CAO. Op wegen waar veel ongelukken gebeuren en waar te hard word gereden komen meer mobiele snelheidscontroles. Alles vanwege de veiligheid.

Zag U vorige week op tv de 92-jarige vrouw die het zo ontzettend erg vond dat haar zoon duizenden euro’s van haar rekening had gehaald.De zoon bleef volhouden dat hij dat had gekregen, maar de oude vrouw zei “ik wist er niet eens van, want hij beheerde de rekening en ik kreeg nooit afschriften te zien, Dat geld moet terug” zei ze heel stellig. Maar hij bleef voor de camera herhalen ‘dat hij dat had gekregen (ongeveer125.000) Hij zei zelfs “zij liegt”. De dochter van de vermogende vrouw vroeg voor haar moeder alle bankafschriften op, zo konden ze bewijzen dat de zoon grote bedragen naar zijn eigen rekening had overgemaakt. Meteen na het overlijden van haar man begon het met een bedrag van 5000 euro, ‘Koffietafel’ stond er bij. terwijl de koffietafel door de moeder al was betaald. De politie deed niets, de bank deed niets. De moeder kreeg haar geld niet terug. Ze deed samen met haar dochter een rechtszaak aanspannen om haar eigen geld terug te krijgen. Die zaak is nog niet ‘afgehandeld’. In de tussentijd is mevrouw overleden.

En in dezelfde week lees ik dat een slachtoffer van verkrachting zelf de dader opspoorde omdat de politie niets deed. Ze ging meteen na de verkrachting (ze was vast nog helemaal van streek) aangifte doen maar kreeg op het politiebureau te horen dat ze veertien dagen moest nadenken of ze aangifte wou doen. Na veertien dagen is het bewijsmateriaal, het DNA-materiaal, toch allang weggespoeld. En dat noemt zich politie? De politie deed niets. Zelfs geen luisterend oor bieden. Het vrouwelijk slachtoffer ‘vangt’ daarom maar zelf de dader. Ongelooflijk dapper.

Maar wel extra meer flitscontroles voor “de veiligheid” van de burger??

Majesteit, zeg nou ook eens wat.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.