Cowboy en indianenkinderfeest

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Nou volg ik al een tijdje de discussies over het cowboy en indianenkinderspel bij TivoliVredenburg en probeer te begrijpen waarom de Grauwe-eeuw-activisten en Sylvana-met-aanhang over kinderfeestjes zo boos zijn. Ze zijn zo erg boos dat TivoliVredenburg heeft besloten te stoppen met de cowboy en indianenfeestjes omdat ze de bedreigingen zat zijn. De gemeente Utrecht is een tijd geleden al gestopt om met de grauwe-activisten in gesprek te gaan omdat de grauwe eeuwers eisten dat de namen van straten en bruggen werden veranderd, maar nadat de directeur van Waterstaat en ambtenaren van de gemeente dreigbrieven van de grauwe eeuwers kregen stopte de gemeente om verder met hen in gesprek te gaan.Volgens mij krijgen ze ook geen subsidie meer. Subsidie? Aan een groep die de lieve Sinterklaas wilden vermoorden voor de ogen van kleine kindjes?

Ook daar snap ik veel niet van. Waarom werd er tijdens een anti-Piet-demonstratie in Amsterdam “Fuck de koning” en “Free Palestina” geroepen als het de kleur van Piet is waar ze zich aan storen?

Heus majesteit, ik probeer het echt te begrijpen waarom sommige mensen zo boos zijn. Ik wil natuurlijk niet dat mensen zich gekwetst voelen. Maar bleekgezichten doen het in hun ogen niet gauw goed lijkt het wel.

Als ik zeg dat ik altijd de kant koos van Winnentou en Old Shatterhand vind de tegenpartij dat de boeken en films over Winnetou niets met de ware geschiedenis te maken hebben. Maarrrrrr die kinderfeestjes hebben toch ook niets met de geschiedenis van heeeeeeel lang geleden te maken. Enfin….ik probeer het te begrijpen en als het niet lukt met begrijpen leg ik het naast me neer.

Echter vandaag was de schok van onbegrip heel groot. Ik was destijds al verbaasd dat Sylvana Simons in DWDD geen mening had over de genocide, ook geen mening had over Erdogan die mensen in gevangenschap zet vanwege de ‘zuivering’ in Turkije, maar noemt ze het vredige Sinterklaasfeest discriminatie en racisme. Als ik SSimons een rondleidingkje zou geven door mijn tuin dan zou ik de naam van de Afrikaantjes niet durven noemen omdat ik vermoed dat ik zou worden aangeklaagd voor racisme terwijl ik van die plantjes hou.

Maar vandaag was ik het aller-aller-verbaasd’s. Ik las dat vanavond in Amsterdam bijna alle politieke partijen een akkoord ondertekenen. In dat akkoord is opgenomen dat de partijen zich gaan inzetten voor het harder optreden na aanvallen tegen de Joodse gemeenschap. Om een halt toe te roepen tegen de steeds verder groeiende Jodenhaat. Ik ben blij dat er actie word ondernomen want de Joden in ons land hebben te maken met antisemitische uitingen, van gerichte aanvallen en dreigingen. Discriminatie en racisme is foute boel.Ik las in dat artikel van de Telegraaf het volgende:

D66, VVD, SP, GroenLinks, PvdA, Forum voor Democratie, CDA, SGP, PvdD, CU, Partij van de Ouderen en 50Plus hebben zich achter het akkoord geschaard. „Alleen van DENK hebben we nog geen reactie gehad. Bij1 heeft aangegeven niet mee te ondertekenen”, aldus een van de organisatoren. ………

Bij1….heeft aangegeven niet mee te ondertekenen??…. Is Uw mond nu ook wijd opengevallen? Niet ondertekenen om het geweld tegen deze kwetsbare groep aan te pakken? Hoe kan dat? Is dat een misverstand? Anja Meulenbelt van Bij1 is wel zeer anti-Israël. Is dat niet met twee maten meten? Zo dubbel.

Ik moest meteen ook denken aan FV die op een openbaar forum heel serieus klaagde over het uiterlijk van Kirsten Dunst. FV kreeg wel kritiek voor haar ongegeneerd scheldgedrag over deze zwangere actrice. Iemand schreef toen:”Als iemand anders het over de onsympathieke, arrogante uitstraling van Sylvana Simons heeft dan sla je helemaal op tilt.” FV heeft het boek ‘Hallo Witte mensen” van Anouscha Nzume over white privilege vast op het hoogste schap van het boekenrek staan. Het zou me niet verbazen als ze het zelf had geschreven. Maar als zij zelf iemand publiekelijk afkraakt vind ze dat gewoon.

Majesteit, als het doorgaat dan mag men straks wel ‘fuck de koning’ roepen maar niet ‘fuck Sylvana’. En breekt een hysterie los als Rene een grap maakt met een pruik. Maar mag Dieuwertje Blok in DWDD hen wel ‘miezerige hele kleine mannetjes’ en ‘bange mannetjes zonder mannelijkheid’ noemen. Hen beschuldigen van homofobie terwijl Rene helemaal niet homofoob is. En werd er opgeroepen voor een ‘adverteerdersboycot’ van Voetbal Inside.

Slaan we niet helemaal door naar de verkeerde kant majesteit? Nieuwe moraal? Ammahoela.

Doei.

©missie M.

ps. zie het filmpje met de titel:’Dieuwertje Blok bespreekt Voetbal Inside’ (ze kijkt er nooit naar)

en het filmpje: Monica over grap Van der Gijp: “Een flauwe grap, maar niet meer dan dat” RTL-Late-Night

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.