* Kuiken van 127 miljoen jaar oud gevonden

Lieve beste majesteit,

In Spanje heeft men een fossiel gevonden van een kuikentje dat 127 miljoen jaar geleden is gestorven net nadat het uit het ei was gekomen. Het kuikentje hoort tot een groep vogels dat is uitgestorven, de enantiornithes. Ik moest ook goed kijken toen ik de naam wou overschrijven. Een soort vogel met klauwen aan hun vleugels en tanden in hun snavels, maar verder zouden ze op de vogels van nu hebben geleken. Uheuh… tanden op hun snavel maar ach verder lijken ze op onze mus. Dat lijkt me sterk.

De vogel leefde dan in de tijd van de dinosaurus en zal zich vast wel vaak uit de voeten moeten maken of zijn ‘tanden moeten laten zien’….bij wijze van spreken. Waarom het kuiken is doodgegaan zal gissen blijven. Klauwen aan de vleugels en tanden in hun snavels? Misschien was het eten toendertijd taai en had een vogel tanden nodig om te eten.

Ik ben blij dat de mussen en merels-van-nu lekker gewoon zijn. Anders zouden we geen pot pindakaas voor hen ophangen….in ieder geval niet zo kort bij huis.

Ik ga slapen. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.