* Dag van de vrouw

Lieve beste majesteit,

Vandaag is het de dag van de vrouw. De internationale dag van de vrouw. Vandaag gaan de vrouwen in Spanje 24 uur in staking. U denkt misschien meteen aan een dagje Tefaf kunstbeurs of een dagje niksen, maar nee de vrouwen gaan de straat op om te demonstreren. In heel Spanje hangen posters en spandoeken om vrouwen op te roepen voor hun rechten op te komen.

Ze hebben veel eisen omdat…zo staat in de krant…omdat nog steeds veel vrouwen door hun man worden vermoord, en ook omdat vrouwen in dezelfde functie 25 tot 30 procent minder verdienen. En het Europees land waar de minste vrouwen een baan hebben en waar vorig jaar 44 vrouwen door hun man, ex-man of vriend zijn vermoord.

Dat is goed dat de vrouwen deze dag gebruiken om te demonstreren en hun werk neer leggen. Maar dat dan 3600 journalistes gezamenlijk hun pen, microfoon en camera neerleggen en niet als nieuwslezeres op tv verschijnen vind ik niet zo puik idee.

Volgens het internationaal manifest is het ook een moment om een dag niet te zorgen voor man of gezin, niet met huishouden of boodschappen bezig te zijn.

Maar hee ik ben ook een vrouw, en hoef dan vandaag niet zo diep na te denken, maar als ik journaliste zou zijn, en toevallig in Spanje zou wonen, dan zou ik die microfoon inruilen voor een megafoon want op straat schreeuwen ‘ik wil meer salaris’ daarvan krijg je zo’n pijnlijke keel.

Maar nu ga ik een lekkere kop thee zetten. Fijne vrouwendag vandaag. Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.