Duur

Lieve beste majesteit,

Heeft U gelezen wat de ING-baas verdiend? Absurd absurd. En dan moet de klant om de haverklap betalen voor zo’n plastic pinpasje. Terwijl het toch ook voor ING’s gemak is als ze niet in elk dorp een ING-gebouw moeten warm stoken. Zoveel geld voor één man. U zou vast denken ‘kan het nog gekker?’ Majesteit, het kan nog gekker.

In Londen is een schilderij van Pablo Picasso geveild voor…hou U vast….voor 56,2 miljoen euro. Het olieverfschilderij heeft de afmeting 55 x 46 cm en heet “Vrouw met baret en geruite jurk”.

Het zou een afbeelding zijn van zijn ‘muze’ Marie-Therese Walter. In die afbeelding zou ook de afbeelding van zijn aanstaande maitresse Dora Maar verborgen zitten. Ik vond alleen de rode baret leuk…de neus van de muze lijkt wel een stropdas. Ik ben geen Picasso-fan en dat is wel goed zo, want stel dat ik helemaal hoteldebotel was geweest van dit schilderij…. en dan geen miljoen hebben om te bieden. Dan was een schilderij met de naam “Vrouw zonder baret en zonder dikke beurs” wel toepasselijk geweest. Ik zou al blij zijn om tot in Sotheby’s in Londen te geraken.

Als ik zijn muze was geweest en hij had me met een stropdasneus geschilderd zoals hij dat heeft gedaan met dit schilderij dan had ik het op slag uitgemaakt. Maar van de andere kant…het is nou eenmaal werk van Picasso. Daar hou je van of juist niet.

Gisteren stond een foto van Maxima in onze krant toen ze de kunstacademie van Maastricht bezocht. Ze keek heel intensief naar een ‘werkje’ op een lat. Ik vind het een kunst dat iemand daar kunst in zag.

Majesteit, fijn weekend. Doei.

©missie M.

foto ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.