Halbe

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Halbe Zijlstra heeft vandaag ná het debat ontslag genomen als minister van Buitenlandse Zaken. Hij lag onder vuur omdat hij had gelogen dat hij in 2006 aanwezig was geweest bij een bijeenkomst met de Russische president Poetin en daar met Poetin zou hebben gesproken. Hij was er helemaal niet bij geweest, maar hij ‘herhaalde’ alleen iets wat Jeroen van der Veer, een oud-topman van Shell tegen hem gezegd zou hebben. Daarbij zou Halbe het verhaal nog wat aangedikt hebben.

Halbe had dus gelogen dat hij Poetin hoorde praten over ‘Groot Rusland’, hij was er helemaal niet geweest. Halbe vertelde een paar weken geleden (?) aan Mark Rutte dat hij destijds had gelogen. En dat de Volkskrant er mee bezig was, en er mee naar buiten zou komen. Mark Rutte hield deze informatie bewust achter ‘omdat Halbe zelf tekst en uitleg wilde geven’. Mark zei tegen RTL: Ik hechtte daar zeer aan. “Hij moest gewoon openheid van zaken geven. Helaas zaten daar nog een paar weken tussen.”

Ik las gisteren: De premier neemt zijn partijgenoot en minister kwalijk dat het niet tijdens de formatie ter sprake is gekomen, maar vindt wel dat hij kan aanblijven. “Het is niet goed en het is onverstandig geweest, maar de inhoud van het verhaal staat. Daarom is hij nog geloofwaardig

De inhoud van het verhaal staat? De inhoud is geloofwaardig? Mark Rutte doet nu het zelfde, hij is er zelf ook niet bij geweest. De Shell-meneer kan wel van alles ‘vertellen’ en zorgen of hopen dat iemand anders die woorden als waar doorgeeft.

In onze krant van vandaag stond een interview met Halbe Zijlstra daarin zegt Halbe dat het zijn eigen keuze was geweest om die woorden te vertellen: Maar de persoon wist wel wat hij mij vertelde. Hij vertelde het ook net na de annexatie van de Krim.Hij zei ook niet dat ik het niet mocht gebruiken.”

Majesteit. Net na de annexatie? Het was 2006 toen Halbe zogenaamd in de datsja van Poetin was en hem die woorden had horen zeggen. De annexatie van de Krim was ná het podiumgebler en volks-ophitserij (voorjaar 2014) van Guy Verhofstadt in Oekraïne.

Ach ach Majesteit, Ik roep al vanaf maart 2014 dat ik het schandalig vond toen Guy Verhofstadt en consorten het volk in Oekraïne ophitste, hoe hun president moest vluchten voor zijn eigen volk omdat de president op het laatste moment weigerde het contract-van-Guy te ondertekenen.

Ik roep al vanaf de ramp met de MH17 dat er veel tegenstrijdigheid is, dat het een en ander niet klopt. Mark Rutte, Ivo Opstelten, Jeanine Hennis en Frans Timmermans/Koenders logen allen én dat is aangetoond. Maar niemand van deze personen is opgestapt vanwege deze leugens. Sommigen zijn wel opgestapt voor andere leugens of nalatigheid maar niet vanwege deze leugens. In deze wisten ze zogenaamd niet dat er signalen waren geweest dat het onveilig was in het luchtruim boven Oekraïne, terwijl de Nederlandse diplomaat Gerrie W. meteen na een spoedvergadering in Oekraïne onze regering, meteen had ingelicht dat het gevaarlijk was. Rutte kreeg de gevaren op meerdere schaaltjes aangereikt en deed daar niets mee.(ook de NAVO had immers al uitgebreid gewaarschuwd).

Guy Verhofstadt, die persoonlijk een groot financieel belang heeft als in Oekraïne naar schaliegas en olie geboord kan worden. Die Guy Verhofstadt schijnt al jaren te dromen van een machtig en groots Europees rijk. Die Guy stond in 2014, een paar maanden vóór de MH17 ramp, in Oekraïne op een podium het volk beloftes toe te roepen en om te vechten voor de EU zoals een dictator dat kan. En gevochten is er behoorlijk. En toch hoor je over die woorden van Guy bijna helemaal niets. Waarom niet?

Halbe wou zijn ‘bron’ beschermen las ik in het interview, maar de naam van die bron staat nu wel in datzelfde interview. Ook zegt Halbe dat hij bewijs heeft in zijn telefoon omdat hij sms-contact heeft gehad met zijn bron. Is het toeval dat uitgerekend een oud-Shell-topman wat woordjes in het oor van Halbe fluistert? Zou het anders te veel naar eigen belang rieken als de Shell-man het zelf zou vertellen?

Zie een bericht in het AD.nl op 6-6-15 met als titel:’Poetin: oorlog Rusland en NAVO is krankzinnig’ Daarin staat: Als we kijken naar Amerikaanse bases nu, dan zie je daar een behoorlijk verschil”, zei Poetin. ,,Wij bewegen niet, maar de NAVO komt steeds dichter bij onze grenzen.”

De leugen die Halbe de das omdeed valt in het niet bij de leugens in het filmpje onderaan dit blog.

Doei.

____________________________________________________________________

MH17 TV. Kiev-briefing: een diplomatieke doofpot

https://youtu.be/JWZAZZTLx1g

______________________________________________________________________

Tweet van Guy Verhofstadt:

 We hebben een radicaal ander Europa nodig. Gedaan met het stapje-voor-stapje Europa. Dat volstaat niet langer met Brexit op ons bord, met een agressieve Poetin aan onze voordeur en een onbetrouwbare Donald Trump in het Witte Huis.

 ____________________________________________________________________


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.