* Ruud en prins Henrik

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Eerst hoorde ik dat Ruud Lubbers op 78 jarige leeftijd is overleden, en daarna las ik dat de echtgenoot van de Deense koningin Margrethe, prins Henrik op 83 jarige leeftijd is overleden.

De in Frankrijk geboren Henri de Laborde de Monpezat trouwde in 1967 met Margrethe, de peettante van Willem Alexander. En werd daarna Zijne Koninklijke Hoogheid prins Henrik van Denemarken. Maar hij voelde zich altijd achtergesteld omdat hij nooit de titel koning of koning-gemaal heeft gekregen. Ook prins Henrik was met pensioen gegaan net als prins Philip van Engeland.

U zult prins Henrik vast wel elk jaar op verjaardagsvisite van Willem Alexander hebben gezien. Nu zit koning Willem op de Olympische Spelen. De zoon van prins Henrik, kroonprins Frederik is ook lid van het Internationaal Olympisch Comité. Hij is natuurlijk afwezig op de Spelen.

En dan Uw steun en toeverlaat Ruud Lubbers. Ik had hem wel wat ouder geschat. Majesteit, Soms krijg ik toch wel heimwee naar die oudere generatie in de politiek. We hebben vast wel eens gemopperd op van Agt en op Lubbers, maar het voelde vertrouwt en eerlijk. Zucht.

Majesteit, sterkte.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.