* De Fin is het gelukkigst

Lieve beste majesteit,

Vandaag las ik in de krant dat Finland op de eerste plaats is beland in de ranglijst van gelukkigste landen, volgens een overzicht van de Verenigde Naties.

Finland stond voorheen op de vijfde plaats. Noorwegen stond op de eerste plaats maar is nu een plek gezakt. In de top vijf staan verder Denemarken, IJsland en Zwitserland. Nederland staat net als vorig jaar op de zesde plaats.

Het volk van Finland zou dus gelukkiger zijn dan het volk in Nederland.

De VN kwam tot deze ‘stand’ na een serie vragen te stellen aan inwoners van meer dan 150 landen, vragen over ‘zaken als inkomen, gezondheid, vrijheid en sociale ondersteuning’.

Majesteit, Ik heb helemaal geen lijst met vragen over ‘zaken als inkomen,gezondheid,vrijheid en sociale ondersteuning’ ontvangen. Ik durf te wedden dat mijn buurvrouw er ook geen heeft ontvangen. Zij is vast iets gelukkiger dan de gemiddelde Fin. Altijd was het zóóó fijn op vakantie en zóó gezellig op dat feestje en de etentjes waren zo super lekker. Het zou er om spannen wie het gelukkigst is. Dan zouden we alle Finnen moeten horen, en ook alle Nederlanders. Een vragenlijst over ‘zaken als inkomen, gezondheid,vrijheid,en sociale ondersteuning’ via een huis aan huis folder. Of op elk belastingaangifteformulier de vraag “geef je leven een punt”.

Maar dat is niet gebeurd. De Fin is 5 plaatsen gelukkiger dan de Nederlander.

So dat weten we ook weer. Welterusten.

©missie M.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.