Gaat U stemmen?

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Op wie zou U morgen het liefste willen stemmen?

Al weken liggen er verschillende verkiezingen folders in de brievenbus. De kranten staan vol met mooie beloftes. Neem vandaag bijvoorbeeld. Minister de Jonge trekt straks jaarlijks 8 miljoen uit tegen de ‘vereenzaming’ van ouderen. Hij vind dat de 380 gemeentes in ons land lokaal een coalitie moeten vormen die 1 x per jaar bij 75-plussers langs gaan om te kijken hoe het gaat en wat hun wensen zijn, zodat het isolement eerder gesignaleerd en doorbroken word.

1 x per jaar. Stel ‘het jaar van aanpak’ begint in januari. Alles is nog koek en ei. Maar het kan in maart of april al minder koek en ei zijn. Dan is het nog lang eer het weer januari is.

Ik val in herhaling als ik er weer over begin…maar ik begin er gewoon weer over. Had men die verzorgingstehuizen toch gewoon gelaten zoals ze waren, dan hoefden oudere hulpbehoevenden niet zolang in hun eentje thuis te zitten koekeloeren, en konden ze ‘als ze dat zelf wilden’ een klein appartementje huren in een verzorgingstehuis met lotgenoten.

Al met al toch een mooi initiatief van minister de Jonge van Volksgezondheid.

Als we het dan toch over een mooi initiatief hebben. Dan moet ik denken aan de bidcoin van de Maastrichtse pastoor Jack Honings. Hij heeft de bidcoin voor innerlijke verrijking geintroduceert. De tegenstander van de bitcoin. De bitcoin moet je kopen in de hoop er rijker van te worden, maar de bidcoin kun je krijgen om er innerlijk rijker van te worden.

Zo dat was dat. Ik ga mijn nachtpon aantrekken en slapen want morgen gaan we stemmen. Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.