World Naked Gardening Day

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag was het bevrijdingsdag, en het was zo’n mooie dag. En het was ook wereldwijd Naakt-tuinierendag. World Naked Gardening Day begon in 2005 natuurlijk in Amerika, hoe kan het ook anders. Bij een Amerikaanse nudistenorganisatie Body Freedom Collaborative, en word sindsdien gehouden op de eerste zaterdag in mei.

Volgens deze ‘nudistenclub’ is naakt tuinieren gezond, en kan voor een positief zelfbeeld zorgen. In je eigen tuin mag men naakt tuinieren, maar als je buren of omstanders je in je poedelie-nakie kunnen zien als je gebukt een tulp plukt, en als je buren of omstanders er last van hebben als je bloot achter de schoffel staat, een boompje snoeit, met de gieter rond loopt, of bij elk ander tuinklusje, dan mag het niet.

Majesteit, daarvoor hoeft het toch helemaal geen naakt-tuinierendag te zijn? Als je omheining dik en hoog genoeg is en niemand het kan zien als je bloot in de tuin staat te harken, dan kan niemand het iets schelen want men weet het niet omdat men het niet ziet. Dan kun je wel elke dag naakt in de moestuin werken.

En… ik denk dat naakt tuinieren helemaal niet gezond is. Ik draag juist iets met lange mouwen en draag altijd iets aan de voeten vanwege de kans op tekenbeten. En als bescherming tegen de zonnestralen.

Waar moet ik mijn zakdoekjes laten als ik geen broek of rok met zakken aan heb? Die zakdoekjes heb ik toch binnen handbereik nodig want er zitten zoveel pollen en stuifmeel in de lucht. Niet alleen de bij heeft het moeilijk hoor. En… een mier kan ook nog eens rechtstreeks een gaatje in de huid prikken. Niet te vergeten die onverwachte brandnetelprikken. Neeehee Majesteit, naakt-tuinierendag….daar ga ik niet aan mee doen. Het hoeft ook niet, dat weet ik. Maar men durft op Naakt-tuinierendag toch ook niet naar de buren gaan om een kopje suiker te lenen. Ik word er onzeker van en dat is niet goed voor een positief zelfbeeld.

Wilt U Uw zoon-de-koning een memo op zijn bureau leggen met daarop de woorden “missie vraagt: ‘wat doen we hiermee?”

Dan ga ik nu mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.