* De gouden kooi

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Goeiemorgen. We waren gisteren in gesprek over het aanstaande huwelijk van prins Harry en Megan Markle. Het woord ‘gouden kooi’ viel geregeld. Arme Megan, ze zou een zwaar leven krijgen zei men. Iemand maakte toen het vergelijk met een gezin dat op een flatje in een achterbuurt woonde en het financieel niet makkelijk had. De ander zei dat ze nog liever daar voor koos dan voor het leven in de gouden kooi. Megan, Maxima en Kate zouden het zeker en gewist moeilijk hebben in de gouden kooi. Harry zou gewend zijn aan het leven in de gouden kooi met protocollen, maar ‘arme’ Megan niet. T’tssss. Harry heeft toch een fijn leven dacht ik zo. Megan wou beroemd worden en werd dat uiteindelijk ook door de filmserie Suits, Ze had misschien meer aanbidders op de stoep dan Harry.

Majesteit, ik denk dat een burger niet eens zou willen ruilen met iemand die het financieel zwaar heeft, laat staan dat iemand die idolaat is van het Engelse koningshuis en via een georganiseerde blind date verliefd werd op de Engelse prins zou willen ruilen met een gezin dat krap bij kas zit.

Maxima is een prachtige krachtige koningin naast onze koning. Ze straalt naast de koning, en ze straalt in de prachtige jurken met veel bling bling.

Zoals de een geniet om op zondagmorgen urenlang aan het water te zitten, turend naar de dobber aan het eind van zijn vishengel, met een wormpje aan het haakje. De ander met plezier fulltime werkzaam is in de zorg, de afwaskeuken of in de bouw, zo geniet Maxima vast van de prachtige jurken en juwelen, de reisjes over de hele wereld en het goede werk dat ze doet….. denk ik. Nooit zelf die stapel pannenkoeken hoeven bakken als ze dat niet zelf wil. Niet dat ik het Maxima ooit heb gevraagd, het is gewoon mijn mening. En daar ben ik van overtuigd.

Zou U weer geboren willen worden als prinses of toch liever een leven als meisje op een naaiatelier, acht uur per dag turen hoe dat stofje onder de naald schuift? Of als meisje achter de kassa bij de Supermarkt en de prijs van alle boodschappen kent?

Ik wens U een fijne zondag. Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.