Te veel zomer

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Majesteit, ik vind het zo erg warm en veel droog. Vorige week 36 graden. Vandaag was het 33 graden in de schaduw. Dat vind ik teveel graden. Toen ik gisteren naar de supermarkt ging wou ik eigenlijk niet meer naar buiten, want het was er zo lekker koel. Het was er zelfs zo koel dat de toetjes en slaatjes eigenlijk gewoon in het gangpad hadden kunnen blijven staan en helemaal niet in de koeling ingeruimd hoefden te worden.

Op weg naar huis vielen veel eikeltjes uit de boom. Eentje viel op mijn fietsbel en eentje op mijn hoofd. Thuis aangekomen zag ik een aparte vlinder zitten. Die had ik nog nooit gezien. Ik heb hem ….of haar…gefotografeerd en ben gaan zoeken welke vlinder dit was. De vlinder heeft de naam “Spaanse vlag”. Een vlinder met de naam Spaanse vlag wappert hier rond in ons veel te warme Nederland. Het moet niet gekker meer worden. Heeft Nederland ook een vlinder die de naam van ons land draagt? Ik vind de vlinder met de naam Oranje Tipje dan wel het dichts in de buurt komen. Misschien moeten we hem Oranje Wimpel gaan noemen.

Toen ik vanmorgen de rolluiken omlaag wou laten voordat de zon mijn huis weer teveel¬† verhit, zag ik een klein springhaantje op het gordijn zitten…maar het kan ook een groene krekel geweest zijn. In ieder geval vond ik dat de springhaan niet op de juiste locatie was. Ik zei zachtjes ‘ik laat jou even uit’ en pakje een plastic zakje waar ik hem in ving. En dat lukte beter dan ik had gedacht. Ik frommelde het zakje dicht en hield het zakje in mijn linkerhand vast en met de rechterhand liet ik het rolluik zakken. Terwijl ik dat deed begon het plastic zakje in het donker te bewegen. ‘Ojee hij blaast de zak op’ dacht ik. Ik ben meteen naar buiten gelopen en heb het beestje los gelaten. Ga maar snel de frisse lucht op riep ik hem na….maar blijf weg van de akkers. Want de boeren hebben het al zwaar genoeg met deze droogte.

Via mail kreeg ik van een cosmetica-gigant de aanbieding ‘de geur van een tropisch eiland vanaf 2,50 ontdekt…’ Weg ermee, ik wil geen geurend tropisch eiland om me heen, ik wil regen. Ik wil ons Nederland als kikkerland.

Majesteit, ik weet dat U er niets aan kan doen, maar ons land heeft hoognodig een paar regenbuien nodig. Anders ziet de oogst er slecht uit. Zullen we met z’n allen een gebedje of versje opzeggen zodat er regen komt? Kan U dit via via regelen?

Ik wens U een fijne nachtrust, Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.