De pinautomaat

Majesteit, De grootste banken van Nederland gaan hun ‘krachten bundelen’ op geldautomatengebied. De komende maanden veranderen de geldautomaten van kleur en van naam. De meesten worden geel. En de naam geldautomaat word Geldmaat. En het aantal geldflappen die men kan pinnen word minder. Vanaf 1 januari worden oude automaten vervangen en eind 2020 moet het allemaal geregeld zijn.

…En nu komt het….hoeveel automaten er overblijven in Nederland willen de banken nog niet zeggen. Ik word argwanend als ze iets ‘nog niet’ willen zeggen. Volgens de banken is het onvermijdelijk dat geldautomaten verdwijnen omdat minder dan 40% van alle betalingen in Nederland met contant geld gebeurt. De geldautomaten in of bij de bankkantoren zullen verdwijnen.

Neeheeeee, eerst sloten ze postkantoren, bankgebouwen, zelfs pinautomaten in kleine dorpjes. Ze hebben geen glazenwasser, interieurverzorgsters, geen bankbali-personeel, geen stookkosten, geen pand dat onderhouden moet worden…en nu willen ze nog meer pinautomaten weg doen.En de pinpasjes worden steeds duurder. Rente op je spaarcentjes is zo ontzettend weinig, nog even en we moeten betalen dat onze spaarcentjes op de bank staan.

Ik wil geen wereld zonder contant geld. Ik weiger te pinnen als een collectant met een pinautomaat aan de deur staat. Ik wil alleen collectebussen. En ik wil de euro voelen, de euro met het hoofd van U als koningin en nu van onze koning er op.

Nogmaals welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.