Namen voor viaducten

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

In Limburg zouden drie viaducten van de vernieuwde N280 vernoemd worden naar drie bekende Roermondenaren. Drie mannelijke Roermondenaren. Daar was de Vrouwenraad niet blij mee en stapten naar de gemeente. Ze kregen hun zin. De drie viaducten worden vernoemd naar drie bekende Roermondenaren, twee mannen en een vrouw.

De viaducten worden vernoemd naar architect Pierre Cuypers (1827-1921). Naar textielfabrikant Francois Stoltzenberg (1805-1875). En het derde viaduct word niet het Joep Nicolas-viaduct maar het Maria Sloot-viaduct. Een Roermondse schrijfster uit de periode 1853-1927.

Dat zijn wel namen van heel lang geleden. In 1853 hadden alle drie vast geen vermoeden dat hun naam ooit in 2019 boven een viaduct zou hangen. U bent het vast wel gewend. de prinses Beatrix-straat.  Het prinses Beatrix fonds, Het prinses Beatrix ziekenhuis en noem maar op. Majesteit, ik vind U een toffe peer, maar als er morgen weer een prinses-Beatrix-straat geopend word dan stap ik ook naar de gemeente en zal ik vragen of ze wel eens het aantal prinses-Beatrix-straten geteld hebben.  Grapjuh. Ik stap echt niet naar de gemeente als Uw naam weer boven een weggetje of straat komt te hangen. Ik stap nu wel snel in mijn bed. Welterusten.

 

Toch wel kwiek van de Vrouwenraad hé majesteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.