Onze koning en de Orde van de Kousenband

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Zo zijn de koning en koningin op Staatsbezoek in Ierland, met af en toe een regenbui, en een lekker knapperig Staatsbanket….En zo word hij lid van de Orde van de Kousenband in Engeland. Sommigen zullen bij het lezen van de titel wel denken dat onze koning beschermheer is geworden van een of andere vrouwenbond of erotische steunkousenvereniging. Ik zelf heb er al eerder over gelezen en geschreven maar dat ik nou kan zeggen dat ik weet wat het echt betekend….nee gans en gaar niet..

U weet wel wat die orde is, want U bent in 1990 al ‘ge√Įnstalleerd’. Op 19 juni 1990 om precies te zijn samen met koning Juan Carlos van Spanje. Het schijnt de hoogste Britse onderscheiding te zijn. Het toetreden word gezien als ‘in de langdurige traditie tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, die ook na deze generatie door zal gaan.’

Onze koning treedt vandaag toe tot de Most Noble Order of the Garter. Niet gartner als tuinder, maar Garter als…garter…enfin na de plechtigheid behoort de koning tot de Orde van de Kousenband. In het kasteel van Windsor krijgt onze koning vandaag samen met koning Felipe van Spanje een kousenband om hun linkerbeen geknoopt. Niet aan elkaar maar ieder hun eigen been. Vroeger knoopte Queen Elizabeth die band om het been maar vanwege haar hoge leeftijd heeft ze de laatste jaren daar een helper voor. Onze koning word benoemd tot Knight of the Garter en vrouwen worden “Lady of the Garter’ genoemd.

Koningen en ridders dragen de kousenband om hun linkerbeen en de vrouwelijke leden dragen de kousenband om hun linkerarm, want als ze een lange rok zouden dragen is de onderscheiding niet zichtbaar. Wens Uw zoon maar proficiat namens mij.

Ik heb mijn kousen uitgedaan en mijn nachtpon al aan. Ik wens U een fijne nachtrust. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.