Prinsjesdag

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag was het weer prinsjesdag, Ik heb maar een paar flarden gezien.Jammer dat ik geen flard van Maxima heb gezien. Misschien zie ik haar morgen staan, in de krant of in het nieuws.

De speech van de koning was wel mooi geloof ik. …in ieder geval de baard van de koning vond ik mooi. Hij lijk nu een beetje op een van zijn voorvaderen. Een koning die met zijn baard extra kracht uitstraalt. Wat hij allemaal gezegd heeft heb ik niet allemaal gevolgd. Want ik zette de tv wat laat aan.

Verder? Tja wat moet ik zeggen? Veel poehaa en ‘weinig zoden aan de dijk’ denk ik.

Minister Asscher die het over te weinig leerkrachten had en vertelde dat verplegend personeel het zwaar had….zo mooi en begripvol…..maar dan toch bekruipt me een raar gevoel…het kriebelt in mijn buik ter hoogte van de dikke darm…mijn handen jeuken….en mijn gezicht trekt rare grimassen. Hij, die in 2013 zoveel bezuinigde zodat er veel te veel mensen ontslagen werden, die in die zelfde periode geld uittrok om werkgelegenheid te scheppen…ergens in Bulgarije en Hongarije.

Premier Rutte spande de kroon met zijn opmerking dat hij baalde dat het hem niet gelukt was om de mensen het gevoel te geven dat het economisch beter gaat. Hij wil dat mensen het voelen. Maar ze voelen het niet en ze ervaren het niet.

Ik word er moe van en ga mijn pyjama aan doen en tanden poetsen. Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.