Een afgeknipte stropdas

Lieve beste majesteit prinses Beatrix,

Eergisteren stond er een foto in onze krant van het onverwachte bezoek van onze koning aan Weert. Hij bezocht een Zelfregie-centrum voor ex-verslaafden en mensen die een moeilijke fase in hun leven kennen. Een centrum waar mensen zich weer goed kunnen voelen en weer zelf de regie in handen proberen te krijgen. Een supermooi initiatief.

Op de foto Uw zoon de koning en de projectleidster die met een schaar zijn oranje stropdas door midden knipt. Hooh hooh, majesteit niet boos worden. De nette dame had het aan de koning gevraagd, en hij moest wel even slikken…het zal wel een dure zijn geweest…. maar hij gaf zijn volledige toestemming met de woorden “voor u doe ik dat”. Liefffff van onze koning hé. Maar eerlijk gezegd weet ik niet precies wat het nut van een afgeknipte stropdas was. De dame bood de koning wel een andere stropdas, hij kon kiezen tussen vier stuks, maar die waren niet echt zijn smaak geloof ik.

Wat was er gebeurd als U of koningin Maxima het Zelfregie-centrum had bezocht en de dame met de schaar voor Uw neus had gestaan? U draagt geen stropdas…had ze dan een stukje van Uw kraag geknipt? Of van Uw stoffen centuur? Een lok uit Uw kapsel? Of had U gewoon de regie in eigen hand genomen en gezegd ‘zo is het wel genoeg’.

Vorige week las ik dat in het Zwitserse Genève in een poging om de meest politiek correcte stad van de wereld te worden en de zichtbaarheid van vrouwen in de openbare ruimte te vergroten, de helft van de verkeersborden bij zebrapaden zijn vervangen voor borden met een vrouw er op. De helft van de borden met een man er op zijn vervangen door een bord met een zwangere vrouw, een lesbisch stel dat hand in hand oversteekt, of een overstekende oudere vrouw. Men wil geen seksisme in de stad. De burgemeester wil dat in de toekomst ook transgenders, gehandicapten en dikke mensen op de borden komen. Ook wil de stad meer vrouwelijke straatnamen.

Ik kan niet zeggen dat we in Nederland weinig vrouwelijke straatnamen hebben. In bijna elk dorp of stad hebben we een prinses Beatrixstraat, prinses Margrietstraat, prinses Irenestraat, prinses Christinastraat, prinses Amalia etc. straten.

Wel wil ik opmerken dat mijn man meent dat er veel meer mode voor vrouwen in modeblaadjes staat en weinig mode voor de man. Ik klaag niet hoor.

Nu ga ik mijn nachtpon aantrekken, mijn tanden zijn al gepoetst. Ik wens U een fijne nachtrust. Welterusten. Doei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.