2020

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Het is al halverwege januari 2020 en ik heb het gevoel dat ik moet hollen om het nieuws en de wereld bij te houden. Allereerst wil ik U de beste wensen voor 2020 wensen.

Waar moet ik beginnen? Of zullen we maar al dat nieuws van de laatste twee weken schrappen. Ik wil niets meer horen over de Britse prins Harry en zijn Meghan Markle. Ik heb er namelijk een afwijkende mening over. Ik vind het prima als ze zich terug trekken, maar ik heb een andere mening over hun reden.

Liever wil ik ook niets meer schrijven over het milieu-gedoe. Eergisteren stond een foto van Frans Timmermans in onze krant en daar onderen de woorden :1000 miljard klinkt veel, maar is het dat ook?’ Yep Frans Timmemans dát is het ook, ik vind het buitensporig veel geld. Misschien niet voor Frans, die per maand naast zijn mega salaris meer kledinggeld krijgt dan het bedrag waar iemand anders van moet leven.

Elke dag zie ik zoveel troep langs de weg liggen dat ik nu overweeg om een donkere zonnebril op te zetten zodat ik het niet meer zie….Maar heej, ik moet er toch even iets van zeggen. ‘Ze’ willen de dunne smalle rietjes verbieden vanwege het milieu, maar de berm ligt wel vol met lege blikjes, lege plastic flesjes, lege glazen flessen…en nog meer troep dat ik niet kan omschrijven.

Ziet U….ik begin alweer sneller te tikken op het toetsenbord omdat die onderwerpen me irriteren. Dat moet anders.

Ik heb een beter idee dan die 1000 miljard-Green Deal van Frans, én mijn idee brengt juist geld op. Waarom gaan ‘we’ geen bekeuring geven voor het weggooien van lege flesjes, blikjes en andere ‘mobiele’ troep, zoals men ook een bekeuring kan krijgen voor fietsen zonder licht, of fietsen met je mobieltje in de hand? Poepoeh, ik heb het nu gezegd.

Er stond ook een lichtpuntje in onze krant. Een mooie foto van Uw schoondochter met vrolijke ijverige kinderen in groene scouting uniformen met daarover heen een short. Koningin Maxima die samen met kinderen van scouting Nederland vrolijke muffins heeft gebakken vanwege het 100 jarig bestaan van scouting Nederland.

Daar laat ik het voor vandaag bij. Ik wens U nog een fijne januari verder.

Doei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.