Hallo juli

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Het is juli, we zitten al op de helft van 2020. De dagen gaan alweer korten.

Majesteit, wat een leuke foto’s van Uw zoon Willem-Alexander en zijn echtgenote en dochters. Een verademing.

Ik las vorige week dat Uw zussen prinses Irene en prinses Margriet een brief hebben geschreven naar de gemeenteraad van Baarn omdat ze geschokt zijn over de plannen om het Borrebos, bij jullie ouderlijk paleis Soestdijk, te kappen voor woningen of appartementen op het voormalig kazerne terrein van de Koninklijke Marechaussee. Ik vind het heel goed dat Uw zussen deze brief hebben gestuurd. Uw zus prinses Irene is sowieso heel begaan met de natuur. Misschien had het nóg meer gewicht gekregen als Uw naam ook onderaan op de brief had gestaan.

Ik las dat de oud-koning Juan Carlos van Spanje niet zo ‘fris’ heeft gehandeld. Hij lijkt verwikkeld in een groot smeergeldschandaal. Hij zou in 2008 tussen de 88 en 100 miljoen dollar hebben ontvangen op een Zwitserse bankrekening vanuit Saoedi-Arabië. De Spaanse media verwacht dat koning Filipe VI zijn vader uit het paleis verbant. Zijn zoon koning Felipe VI heeft al eerder de jaarlijkse toelage van 200.000 euro stopgezet. En hij heeft gezegd de erfenis niet te willen aanvaarden. De corruptie aantijgingen tegen Juan Carlos spelen al langer. Ik las het in maart ook al in een Royal-blaadje. In 2012 kwam Juan Carlos ook al negatief in het nieuws omdat hij in Botswana op olifanten ging schieten. Wereld Natuurfonds nam hem toen de titel beschermheer en erevoorzitterschap af. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is….blijkt dat hij ook nog meer dan 1000 minnaressen had, plus vermoedelijk buitenechtelijke kinderen.

U vind het vast niet leuk om over deze oud-koning te roddelen, maar eigenlijk vind ik het ook niet echt prettig. …maar poehpoeh wel weer eens wat anders om over te praten. De laatste tijd gaat elke discussie over racisme…zoveel en zo vaak dat de nadruk op blank en zwart heel zwaar weegt. Nog niet eerder in mijn leven was het verschil dat gemaakt word zo groot. In plaats van dat iedereen gelijk is, en iedereen gelijk behandeld hoort te worden, word dat onderscheid nu juist heel groot gemaakt. Men moet zo op elk woord en elke letter letten. Ben je blank en ga je niet op je knieën dan ben je bij voorbaat een racist. Of dit dé manier is om racisme aan te pakken betwijfel ik ten zeerste…maar we zullen wel zien of ik ongelijk of gelijk heb.

Op een openbaar discussieforum word heel streng gemodereerd. Lijkt een woord of een regel ook maar ietsiepietsie op racisme of discriminatie dan hopsaflops krijgt diegene een weekban.

Wat me dan steeds blijft verbazen is dat diegene die overal racisme inzien zelf ontzettend cru of beledigend reageren. Een blonde zwangere vrouw werd mega afgebrand, maar o’wee als er iemand schrijft dat Meghan Markle haar kind niet goed vasthield toen Meghan in Canada haar honden uitliet.

Laten we elke avond naar de sterrenhemel kijken majesteit. Misschien zien we morgenavond bij heldere hemel de komeet neowise. Of een van de andere avonden. Maar voor nu ga ik slapen. Welterusten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.