Koning Juan Carlos is uit Spanje vertrokken

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

U heeft het zeker en vast al gehoord dat de 82 jarige van corruptie verdachte Spaanse koning-emeritus Juan Carlos de biezen heeft gepakt. In de krant stond dat hij ‘weloverwogen’ heeft uit Spanje te vertrekken. De belangrijkste reden was om zijn zoon koning Felipe rust en kalmte te geven op het Zarzuela-paleis. Dat had hij in een brief aan Felipe geschreven. Waar hij naar toe verhuisd heeft hij niet mee gedeeld. Zijn echtgenote koningin Sofia is niet met hem mee gegaan. Zij blijft op het Zarzuela-paleis wonen.

Niemand weet waar hij naar toe is gegaan ‘zegt men’. Ik hoorde wel iets over de Dominicaanse republiek en iets over Portugal. Maar voor het zelfde geld staat hij straks bij U voor de poort. Vanwege die ene regel in het Wilhelmus “Den koning van Hispanje, hebben wij altijd geëerd’. Als hij aanbelt zegt U maar door de intercom dat U verkouden bent en hem niet wilt aansteken. Want ik vind dat die man in Spanje had moeten blijven tot hij voor de rechter is verschenen én berecht.

Ik vermoed dat hij met zijn vertrek zijn echtgenote ook rust en kalmte heeft gegeven. En ook zich zelf, want als ik zijn echtgenote was geweest zou ik hem elke dag een vaatdoek naar zijn hoofd hebben gegooid. Want majesteit, deze Juan Carlos had wel duizend minnaressen….of nog veel meer. En misschien ook nog buitenechtelijke kinderen. Duizend of duizenden minnaressen. Zoveel mensen had ik niet eens op hyves. Hoe deed hij dat? Dat hij niet uitgeput is geraakt hé.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Ik wens U een fijne nachtrust. Welterusten. Doei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.