** Waar zal ik beginnen?

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Waar zal ik beginnen? Nee niet over ….^%$*))#$#@ ….Ik wil het over alles hebben, maar dat nu eventjes niet. Voor vandaag genoeg over het gelieg van onze premier, het opgeblazenkikkergeluid van liegebeest Opstelten (hoe is het mogelijk?) Koenders en Hennis…En die schurk die het had over de trouwring aan de vinger van. Ik heb daarover al genoeg geschreven en berichten geplaatst.

Vorige week donderdag 9 april stond een foto in onze krant met daarboven de woorden: “Nieuwe Politiestandaard”. Wel een nieuwe standaard maar geen nieuwe CAO? Op de foto stond Uw zoon onze koning. Hij liep met twee mannen met politiepet-op-hoofd langs een paar rijen agenten. Allemaal hielden ze hun rechterhand op wenkbrauwhoogte. Ik dacht “Waarom staat onze koning met al die agenten op de foto? Toch niet omdat de politie een nieuwe standaard heeft gekregen? Dan kan hij wel om de haverklap uitrukken. Na het lezen begreep ik dat ik de betekenis van het woord standaard verkeerd heb begrepen.  Het is geen standaard waar men een bloempot kan opzetten. De Standaard is een groep politie met de naam “koninklijke Standaard”. De standaard word ingezet bij ceremoniële gebeurtenissen. Begeleiding van de koning op prinsjesdag, bij een koninklijke huwelijksvoltrekking of een Staatsbegrafenis, en bij beëdiging  van nieuwe politieagenten.

Vrijdag 10 april las ik dat prins Laurent van België teleurgesteld is in zijn familie en met name zijn broer koning Filip. Tegen de omroep RTBF (ik weet niet waar de letters voor staan) had hij gezegd: “Mijn familie heeft me nooit gesteund”. Ook zei hij dat de entourage van zijn familie hem wil “beschadigen en verhinderen om te werken”. Prins Laurent vergeleek …ik citeer…hij vergeleek de ‘sabotage’ die hij ervaart met de werkwijze van de Stasi, de voormalige veiligheidsdienst van Oost-Duitsland. Dat is niet niks hé majesteit.

Zaterdag  11 april las ik dat veel Britten de echtgenote van prins Charles, Camilla, niet als koningin zien. Ik vind Camilla goed bij Charles passen, maar Charles zie ik nog lang geen geen koning worden als U het mij vraagt. Misschien wil Camilla helemaal geen koningin worden.

Gisteren, zondag 12 april, zo’n mooie dag, prachtig weer. Er zat een parend vlinderpaartje op mijn mouw te ….verliefd te wezen. En ik vond een euro op de zandweg. s’ Middags kreeg ik nog een mooi compliment. En ik genoot van een heerlijk muziekje. Weet U dat Simon and Garfunkel er nog steeds het zelfde uitzien? Behalve iets ouder.

Wat een ongecompliceerd leven hebben we toch….dacht ik nog. Geen discussie of ik koningin mag zijn of niet….geen gevoel dat mijn familie als Stasi word ervaren…..geen verplichting om langs de Koninklijke standaard te lopen waar tussen een blonde langharige agente staat die naar onze koning loenst terwijl ze haar hand naast de wenkbrauw houd.

Maar gisteren, maandag 13 april, ging ik naar de apotheek, medicijn ophalen. ik kreeg een bijsluiter bij het plastic prulletje dat bij het medicijn zit en wat ik niet gebruikt, snel zeg ik nog “dat hoef ik niet”. De apothekersassistente zegt dat het er bij hoort. Ik moet het medicijn betalen…..ik bekijk de rekening….want het is wel veel wat ik betalen moet….de bijsluiter (bij het prulletje dat ik niet gebruik) word als “begeleidend gesprek” gerekend, Zes euro-zoveel voor een bijsluiter. Mijn overbuurvrouw kreeg ook een rekening bij haar medicijnen, plus de 6 euro-zoveel voor de bijsluiter. De bijsluiter is gewoon een kopie twv  een stuiver. Dat ze er een dubbie voor vragen zou ik nog kunnen begrijpen….0,50 cent ook nog wel, maar 6 euro-zoveel…bijna 7 euro voor een kopie van de bijsluiter. Een bijsluiter wat bij elk medicijn gratis en voor niets hoort te zitten. Overbuurvrouw was boos dat dit bedrag er nog eens bovenop kwam terwijl het er bij hoort te zitten net zoals op een pak custard van 1,09 eurocent staat geschreven hoeveel lepels custard gebruikt worden voor een pudding voor vier personen en hoeveel melk en suiker er zelf nog aan toegevoegd moet worden…….op een pot pindakaas van 1,49 eurocent, waar gewoon de beschrijving op staat omdat het hoort. Mijn overbuurvrouw vroeg een gesprek aan met de baas van de apotheek. Hij was er ook niet blij mee en hij had hierover al heel veel gesprekken en discussies gehad met boze klanten.

Dit was het “idee” van de NZA. De Nederlandse Zorg Autoriteit bepaald de prijs voor de bijsluiter.

Als een burgemeester geen zin heeft om een taak uit te voeren stuurt hij zijn loco-burgemeester of een van zijn wethouders…..als onze koning geen zin zou hebben om langs de Standaard te lopen dan zegt hij “ik ben vandaag ziek” en dan word hij misschien  vervangen door een gouveneur, een burgemeester, of loco-koning (grapje). Als hij een nieuw vliegtuig wil dan komt er vast een heel luxe model “aanwaaien”. Als prins Charles geen koning wil worden dan zegt hij “geef die kroon maar aan mijn zoon”. Als zijn echtgenote Camilla geen koningin zal worden dan blijft ze gewoon hertogin. Als een Belgische prins zich niet gesteund voelt door zijn koninklijke broer of vader dan eet hij er geen eitje minder om. Maar als de NZA een belachelijk idee heeft om het volk nog meer geld af te troggelen dan kan een overbuurvrouw er moeilijk onderuit komen. Wanneer trekt U de koning eens aan zijn mantel met de woorden “En nu is het genoeg”.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.