** De Robot-serveerster

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik ga het niet hebben over de bewaakster van prinses Amalia die op 13 oktober haar geladen pistool op het meisjestoilet van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag per ongeluk had laten liggen. Sorry hoor, vergeten is menselijk, maar het had wel behoorlijke gevolgen kunnen hebben. Dat een paar jonge grieten de bewaakster moesten terug roepen omdat ze haar pistool was vergeten vind ik toch wel erg naar. Neehee daar ga ik het niet over hebben.

Dat de Pirellikalender het in 2016 doet zonder naakte modellen ga ik het ook niet hebben….althans…nu niet…andere keer misschien wel.

Ook ga ik het niet hebben over koning Filip van België die in een kuuroord in Bretagne relax aan het rietje in zijn cocktail zuigt terwijl België trilde uit angst voor terroristische aanslagen. Neehee daar ga ik het ook niet over hebben. Uw ouders zouden het in 40/45 niet in hun hoofd gehaald hebben om ons landje te verlaten terwijl mensen ….oooo…………….Neeeheee daar wil ik het niet over hebben.

Ook ga ik het niet hebben over onze knappe koningin Maxima die vorige week de Prins Bernard Cultuurfonds Prijs 2015 uitreikte aan de uit Sittard afkomstige architecte Francine Houben. Ik doe evengoed mijn petje af voor de architecte én voor onze koningin.

En ook ga ik het niet hebben over de nieuwe wintersnack “de erwtensoepkroket”… U leest het goed.

Waar ik het wel over wil hebben is over de vijftien robot-serveersters in een restaurant in de Chinese stad Suzhou. De robot-serveersters nemen de bestelling op en serveren. Het bedrijf Okagv uit Shenzen presenteerde de bijzondere serveersters op de China Hi-tech Beurs en sindsdien groeit de vraag. Per stuk ruim 10.000 euro. Er zijn inmiddels al vijfhonderd robot-serveersters verkocht aan bedrijven in Singapore, Canada en België. Majesteit, majesteit, als België al robot-serveersters heeft is de kans groot dat wij ze tegen gaan komen als we in een restaurant bij de ‘buren’ een lekkere pizza of frietjes gaan eten. Spannend hé? Als de serveersters goed in de smaak gaan vallen volgen er vast ook robot-lakeien, robot-toiletjuffrouwen, robot-cassiere’s, en…wie weet wat nog meer. Zolang U en wij-allen maar lekker mens blijven. Zo lekker kneedbaar, zacht en warm.

Doei.

©missie M.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.