* Eenden ter adoptie aangeboden

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Ooit schreef ik U over de adoptie van een blinde geleidehond. Maar begin december las ik in de krant dat men binnenkort eenden kan adopteren én mee naar huis nemen. Begin van het nieuwe jaar worden de eenden gevangen. Particulieren en instellingen kunnen dan een eend adopteren.

Want in de vijver van het Boudriepark in Budel zwemmen vijftig eenden en dat zijn er veertig teveel vindt men. De eenden poepen teveel in het water en dan word het water vuil. Door het vervuilde water en het overmatig voeren is de kans op ongedierte groot.

De eenden hebben al eerder voor overlast gezorgd volgens de gemeente. Het ging tot twee keer toe fout met een verdelgingsmiddel waarbij de eenden alleen verdoofd hadden moeten worden zodat ze makkelijker te vangen waren. Maar er zijn toen ‘dode eenden én vogels gevallen’.

Dus nu is de mogelijkheid tot adoptie er. De eenden vinden het fijn in de grote vijver maar worden uit hun geliefde omgeving gehaald. Majesteit, zo’n lief vederig kwetterend eendje kan toch nooit echt voor overlast zorgen. Misschien heeft U nog plek in het water waar ook de Groene Draeck drijft.

Waarom moet ik nou toch aan Angela Groothuizen denken? Daar kom ik zo meteen op terug. Eerst een nieuw blad pakken. tot zo!

©missie M.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.