** Vietnamese Nieuwjaar

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Aanstaande maandag 8 februari is het Tet, het Vietnamese Nieuwjaar. Dan zijn de hele week daarvoor de straten gevuld met kraampjes, lichtjes, bloemen en kleurige versiersels. Er stond een foto in de krant van heel kleurrijk kraampje in de hoofdstad Hanoi..Prachtig. Het is een bijzonder feest voor de Vietnamezen,  vooral een feest van vernieuwing en nieuwe kansen las ik.

Toch vreemd hé dat wij in ons landje de vuurpijlen al een dikke maand geleden allemaal hebben afgestoken. En carnaval vieren als ze in Vietnam het blaadje op de kalender omdraaien en dan roepen: “Gelukkig Nieuwjaar”. In het Vietnamees dan hé. Dan roepen ze misschien “Happy Tet”. En wij roepen dan “Alaaf”.

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.