* Beatrix en Margarita bij jumping Amsterdam

Lieve beste majesteit Beatrix,

Terwijl een groot deel van de Nederlandse bevolking op zaterdagavond voor de buis zat om naar Blauw Bloed te kijken, zat U met Uw petekind prinses Margarita in de RAI bij de Jumping Amsterdam naar jumpende paarden in de springsport te kijken. Prinses Margarita is bestuurslid van het paardensportevenement en jullie zijn beide paardenliefhebbers. Uw vader prins Bernard zou medeoprichter zijn van Jumping  Amsterdam las ik.

Waarom er ooit gekozen is voor de naam “Jumping Amsterdam” probeer ik te begrijpen. In het Engels klinkt het anders dan “Spring Amsterdam”. Spring Amsterdam vind ik toch mooier, net zoals ik ‘Blauw Bloed’ mooier vind dan “Blue Blood”. Het zal wel met paardentaal te maken hebben, maar de gedachte aan een bepaald kledingstuk blijft toch steeds weer boven drijven. Zo’n blouse en broek aan één stuk, een jumpingsuite, als men naar het toilet gaat moet het bovenstuk uit om het onderstuk vrij te maken, oppassen dat de mouwen niet in de pot terecht komen, en als de klus geklaard is moet men natuurlijk een beetje jumpen om het kledingstuk weer aan te trekken.

Als U het mij vraagt zit er een bepaald gen in de koninklijke familie, een gen wat er voor zorgt dat ieder met dat gen gek is op boten, koetsen, vliegtuigen, snelle auto’s, paarden en skiën.

Majesteit, Ik wens U een fijne nachtrust in Uw hemelbed. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.