** Edith

Geachte mevrouw Edith Schippers,

In onze krant van gisteren stond een grote foto van u, minister Edith Schippers van Sport en Volksgezondheid. Het is een mooie foto maar u kijkt wat bezorgd. Daar boven grote zwarte letters “Edith Schippers: toen ik begon wilde ik de wereld nog verbeteren‘.

Minister Schippers U hoefde niet de wereld te verbeteren. U was minister van Volksgezondheid en Sport in Nederland. Maar ik begrijp wat u wilt zeggen.

U had graag de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland willen worden, maar omdat Mark nog door gaat en U hem goed vind gaat u weg. U vind het mooi geweest en u wilde het moment voor zijn dat mensen gingen denken “wanneer gaat zij nou eens weg?”

Letterlijk zei u: ‘Mark Rutte heeft meer visie in zijn pink dan de meeste mensen in hun hele lichaam’. Ik vind het een milde denigrerende opmerking van een minister van volksgezondheid.

Hoe zit het met uw visie? U beloofde geld vrij te maken voor een centrum waar mensen met Lyme-klachten naar toe konden. Want u wist heel goed dat lyme geen griepje was had u destijds gezegd. Maar is dat centrum er gekomen? Dacht het niet. Nijmegen? Daar is niets veranderd aan onderzoek op lyme-gebied.

De petitie van de vele lyme-patiënten ligt vast nog steeds ergens op het schap te wachten op iemand met visie. En nee ik denk niet ‘wanneer gaat ze weg?’ wel denk ik ‘wanneer komt dat centrum’? Of ‘wanneer doet men iets meer op dat gebied’? Waarom moeten mensen met lyme-klachten (wiens bloed geen duidelijkheid geeft) nog steeds naar het buitenland en alle kosten zelf betalen? Laat u nu het mes in het varken steken omdat u geen VVD-partijleider kan worden ?

Het eigen risico gaat volgend jaar weer omhoog, ondanks dat twee van die vier partijen in hun verkiezingsbriefje schreven dat ze dat eigen risico wilden verlagen, maar stemden toe om het eigen risico fiks te verhogen. U ziet de bui al hangen want u weet dat velen de zorgverzekeringskosten nu al niet kunnen betalen.

De zorgverzekering is er gekomen zodat mensen met een smalle beurs niet verscholen bleven van medische hulp als dat nodig was. Nu gaan mensen met een smalle beurs niet naar de dokter vanwege het eigen risico en blijven zo verscholen van medische hulp. Dat is toch niet de bedoeling geweest van een zorgverzekering.

Die ‘afwachtende houding’ van het bisdom, een paar jaar geleden, vond u een kwalijke zaak, omdat bisschop Wiertz van Roermond niet meteen de grote mediaklok had geluid over het misbruik van zijn voorganger die al jaren overleden is, terwijl de bisschop het misbruik (dat bekend was geworden) niet ontkende maar juist verafschuwde, en wel met de slachtoffers in gesprek was. Hoe noemt u de houding om lyme-patiënten jarenlang aan hun lot over te laten?

Alvast veel succes met datgene dat u hierna gaat doen. Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.