Zonnepanelen op Huis ten Bosch

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag las ik in onze krant dat Uw zoon koning Willem Alexander graag zonnepanelen op Huis ten Bosch wil. Maar de wet staat geen veranderingen toe aan het uiterlijk van Rijksmonumenten.Dus zonnepanelen op Huis ten Bosch zijn verboden. Maar de koning geeft de strijd nog niet op.

Ik las vanmorgen het stukje in de krant en keek toen minuten lang voor me uit, denkend aan die grote renovatie van Huis ten Bosch. Ik heb U in december 2017 hier nog een brief over geschreven, het blog met de titel “Huis ten Bosch”.

Zowat alles ging en gaat op de schop in Huis ten Bosch, men wou van die kneuterige hokkerige kamertjes af, er kwam een nieuwe bordestrap, een tweede trap, een nieuwe veranda, nieuwe schoorstenen en dak, een groot privévertrek met openslaande deuren naar de nieuwe tuin enz.

En mag dan bij al die renovaties geen zonnepaneel op het dak? Er zijn toch vast ook moderne zonnepanelen die men niet ziet liggen. Ik vind het heel verstandig van onze koning dat hij zonnepanelen op het dak wil. De stookkosten in de winter zullen niet mals zijn voor een modern gezin in een groot paleis met ruimtelijke vertrekken.

Misschien dat er toch onder voorwaarden een uitzondering gemaakt mag worden.

Ik ga nu mijn tanden poetsen, een luchtige nachtpon aantrekken en  slapen. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.