Engelandvaarders

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vorige week heeft U samen met elf hoogbejaarde Engelandvaarders geposeerd op Landgoed De Zwaluwenberg te Hilversum. Ik zag de foto in de krant. U stond er weer pico bello mooi op met Uw donker roze jurk tussen de Engelandvaarders die blauw gekleed waren. Zij hielden hun allerlaatste reünie. Vorig jaar was het de laatste reünie. En dat had U bij aankomst ook gezegd stond in de krant. Misschien is er volgend jaar de allerallerlaatste reünie. Er zijn nog maar een paar leden over. Het museum Engelandvaarders in Noordwijk neemt het archief en kas over.

Er veranderd veel in ons land de laatste tijd is mijn mening. Afgelopen weekend was de Indië-herdenking. Ik las dat een groep boze mensen tegen die herdenking hadden willen protesteren. Tis wat. De laatste paar jaren is er ook steeds een groep die tegen Sinterklaas is. En maar schreeuwen en miemelen. Met borden en boze leuzen.

En dan zijn er nu ook mensen die de zomertijd willen behouden, en de enige echte tijd, de wintertijd, willen afschaffen, tjonge jonge jonge het moet niet gekker meer worden….majesteit, ik hoop dat de zomertijd afgeschaft word want ik verheug me er al op als het straks weer eerder donker is.

Vorige week was ik in een stad in Limburg, het was voorheen altijd een gezellige stad met veel winkels en winkelstraatjes. Ik was er een tijdje niet geweest maar ik schrok van de straatjes. In één winkelstraat waren nog maar drie winkels over, waarvan eentje een brillenzaak was. De rest stond allemaal leeg. Ruiten waren beklad. Dit had ik nog nooit mee gemaakt. In die lege panden zaten voorheen best wel bekende winkels. Hoe kan het nou zo verloederen? Majesteit, sla met de vuist op tafel, trek Mark Rutte aan zijn jas, en zeg dan “dit kan zo niet langer, wat ga je hier aan doen?”

Dan ga ik nu slapen. Ik wens U een fijne nachtrust. Dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.