* Zwaan

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik weet niet over alles mee te praten als het over heel-chic gaat, ik weet niet hoe ik kreeft zou moeten bereiden, en ook niet hoe ik die zou moeten eten, ik weet niet hoe die smaakt, en ook weet ik niet hoe kaviaar smaakt, niet hoe champagne of dure Franse cognac smaakt. Nee gans en gaar niet. En dat is helemaal prima.

Ik weet hoe rabarber uit de tuin smaakt, en zelfgemaakte appeltaart en appelmoes. Ik ben niet chic maar wel netjes opgevoed. Ook ben ik handig op de naaimachine, met de schilderkwast, ook kan ik U leuke fietspaadjes aanwijzen, en iets over vlinders, vogels, bomen, struiken, planten, paddenstoelen en bloemen vertellen. Over eenden, ganzen en zwanen.

Nu we het over zwanen hebben. Majesteit, ik zat gisteren aan de waterkant lekker te genieten van de zonnige zondag. Op het water dreef een prachtige zwaan. Ik had het idee dat de zwaan naar de overkant wou zwemmen, maar dat lukte niet want er voeren steeds snelle bootjes voorbij. Als ik zoals gewoonlijk op de fiets voorbij fiets en een zwaan op het water zie dan denk ik ‘kijk nou toch wat een mooie witte zwaan’ en dan fietst ik gewoon weer verder. Maar nu ik daar een poosje zat te koekeloeren viel het me op dat die zwaan zich niet op d’r gemak voelde bij die snelle zondag-vaarders. We hebben geen zebrapad voor zwanen op het water. Dat is niet mogelijk, maar een klein stukje vrij houden voor de watervogels zou toch niet verkeerd zijn. Oké, de zwaan had net zo goed in een beschermd gebied op een verlaten meertje kunnen gaan zwemmen. Maar het is een zwaan. Die heeft niks met regeltjes.

Ik weet dat het nu wat druk is in de ‘Tweede Kamer’ en dat U nou niet bepaald zin heeft om met mijn verhaal daar naar binnen te stappen. Dat begrijp ik. Laat ze nou maar eerst ‘die zooi’ van bepaalde politici ‘opruimen’ en dan zien we wel weer verder. Die ene tweede-kamer-meneer had men beter de stenen tafels met de Tien Geboden cadeau kunnen geven in plaats van een gratis penthouse. Enne….dan wil ik ook nog opmerken dat men jonge kinderen niet hier jarenlang laat opgroeien om ze dan jaren later terug te sturen naar het land van herkomst. Maar men zwicht toch zeker ook niet voor een liegende, bedriegende en manipulerende moeder in dat veilige verwegland.

Dan nog wat anders, bloemen oké, maar dat applaus en die schouderklopjes bij het vertrek van een kamerlid die zijn boekje ver te buiten was gegaan vind ik ook niet kies.

Maar vandaag…ga maar even achterover zitten….vandaag las ik dat Nederland steun gaf aan jihadisten in Syrië. Tussen mei 2015 en voorjaar 2018 steunde ons land 22 gewapende gematigde groepen in Syrië. Die kregen ruim 25 miljoen euro’s voor 313 auto’s (pick-up-trucks), voedsel, medicijnen, communicatieapparatuur, tenten, uniformen en trainingen. Dat bleek uit een onderzoek van Nieuwsuur en Trouw. U wilt het vast niet horen en al zeker niet geloven, maar uit onderzoek blijkt dat meerdere groepen samenwerkten met extremistische groepen die ernstige mensenrechtenschendingen pleegden. Ik citeer:Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt de hulp aan Syrische rebellen te hebben stopgezet toen “de risico’s te groot werden” dat die verkeerd terecht kwam. Dat bleek afgelopen voorjaar het geval, aldus het ministerie.

Kan Uw zoon er niet voor zorgen dat die kamerleden eerst minimaal tien lessen volgen in ‘zoals het hoort’.

Nou ik er zo over nadenk……Als het gezag van een rechter al word ondermijnt, dan maakt mijn verhaal over een zebrapad op het water zeer weinig kans. En over dat ondermijnen van het gezag moeten we het ook nog eens hebben. Gewoon bij een kopje thee met een lekker droog koekje. Maar vanavond niet meer.

Ik ga slapen, welterusten. Doei.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.