* Prinsjesdag

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik heb niet de hele troonrede gezien. Alleen wat flarden en wat ‘nagepraat’ van politici.

De koning wil dat iedereen het gaat merken dat het beter gaat. Dat vind ik nou heel erg ontzettend lief van onze koning. Maar de afschaffing v.d. dividendbelasting….ondanks dat economen premier Rutte waarschuwden het vooral niet te doen….., alleen grote bedrijven als Shell en Unilever hebben er profijt van….en U ook, want U heeft wat met Shell van doen, toch?….En dan de duurdere zorgkosten, de tekorten in het onderwijs,  de lege winkelpanden, straks de extra btw op producten vanwege die dividend……nee nee nee…ik doe het niet. We gaan niet piekeren. Ik hou de woorden van onze koning in ere. “De koning wil dat iedereen het gaat merken dat het beter gaat”. Iedereen, Ook diegene die het na de vorige troonrede niet merkten, en ook de mensen die zeggen ‘eerst zien dan geloven’. De woorden van onze koning schrijf ik in een poezië album, en dan plak ik ernaast een mooi glitterpoeziëplaatje op de linkerbladzijde, en in de hoekjes schrijf ik met kleurpotloden de woordjes Oost, West, Thuis, Best.

De mooie woorden van de koning gaven me moed. Ik werd er vrolijk van, de zon scheen mooi, de lucht was weer helder blauw. Tot dat ik vlak daarna de wijze woorden hoorde van de minister van Financiën “Onze welvaart is geen garantie voor de welvaart (of voorspoed) van morgen”. Met andere woorden ‘vandaag kan de zon schijnen en de lucht blauw zijn maar morgen kan het weer onweren”. Ik schilder deze woorden op een tegeltje en dat hang ik bij de volgende verkiezingen boven de ingang van het stembureau. Ik hoorde op tv dat maar hééél weinig mensen vertrouwen hebben in dit kabinet.

Verder heb ik niets te melden over de troonrede. Niks, helemaal niks. Wel wil ik zeggen dat ik nu al weet op wie ik bij de volgende verkiezingen zal stemmen. U wilt een hint? Het is een vrouw.

Ik zag Uw zoon prins Constantijn op het balkon staan met een baard. Ach dat past best goed bij hem.

Toen U onze koningin was had U drie prinsjes en vierden we koninginnendag. Nu hebben we een koning met drie prinsesjes, en vieren we koningsdag, maar de derde dinsdag van september heet nog steeds prinsjesdag. Niet dat het echt boeit hoor. Ik vind het best.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen.

Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.