Eenzame kikker

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vanmorgen werd ik rond 6.15 uur wakker, ik had hoofdpijn en voelde me duizelig. Ik nam een pijnstiller en een glaasje water en ging weer slapen. Jammer dat ik niet even naar buiten heb gekeken. Want net om die tijd was er een bijzondere maan las ik vanmiddag. In februari 2018 schreef ik iets over de super-blauwe-bloedmaan  in het blog:Venetië staat droog, die maan was zeldzaam. Blauwe maan, Super maan, Bloedmaan, en Maansverduistering tezamen zouden 150 jaar niet zijn voorgekomen. Volgens de spiritualiteit zouden veranderingen gaan plaats vinden. Emoties en onverwachte gebeurtenissen. Dat was januari 2018. En vanmorgen hadden we dus een zeldzame Super-bloed-wolf-maan. De volgende is pas in 31 januari 2037 De naam wolf er in is niet eng. Het is gewoon de eerste volle maan van januari.

Nog geen twee weken geleden las ik dat wetenschappers radiosignalen hadden opgevangen van diep in de ruimte. Ergens vanuit het sterrenstelsel of melkwegstelsel 1,5 miljard lichtjaren hier vandaan. De signalen kwamen herhaaldelijk. Zes keer achter elkaar en steeds vanuit dezelfde locatie zo leek het. Dat maakt het wel allemaal spannend hé. Het kunnen exploderende sterren zijn geweest, maar misschien ook wel buitenaardse mannetjes of vrouwtjes. Beter dat ik het woord aliens gebruikt, want de machinist in Nederland zegt sinds kort ook niet meer “dames en heren” maar ‘geachte reizigers’. Maar 1,5 miljard lichtjaar hier vandaan is echt heeeeeel ver weg, die gaan wij dus toch niet zo snel ontmoeten.

Afgelopen week las ik iets moois in de krant. Over een eenzame kikker met de naam Romeo. Het was niet altijd rozengeur en maneschijn. In Bolivia dachten biologen tien jaar lang dat Romeo de laatste van zijn soort was. Maar een expeditieleider en bioloog ontdekte vijf Sehuencas waterkikkers in het regenwoud in Bolivia. Telmatobius yuracare, kikkers met oranje buikjes net zoals Romeo. Vijf kikkers, drie mannetjes en twee vrouwtjes. De biologen gaan een date regelen voor Romeo met een van de vrouwtjes. Als het klikt met Romeo dan hoeft hij niet eenzaam te blijven. Dan komt er een Juliet voor Romeo, en ze leefden nog lang en gelukkig.

Hoe komt het dat Romeo ‘home alone’ is geworden? Misschien heeft Romeo zich tien jaar geleden terug getrokken om een rustig leven te leiden zonder veel gekwaak aan zijn hoofd.

Ik heb mijn nachtpon al aan en tanden gepoetst en ga nu slapen, welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.