Debat

Ik had gisteren een strijkwas van heb-ik-jou-daar. Twee flinke wasmanden opgestapeld vol, En heb flink moeten door strijken om op tijd klaar te zijn. Bij de tv strijken, want dat is wel zo gezellig. Ik had toevallig het debat van de Tweede Kamer op staan. Zo blijf ik een beetje up to date.

Er werden door de Kamerleden goede vragen gesteld. Het viel me op dat de ober en serveerster het ook druk hadden. Dan met een kop koffie of glas thee. De andere keer met een schoteltje waar iets op lag. De ministers achter Mark Rutte keken wat voor zich uit, naar links, naar rechts of achterom. Een vrouw met lange donkere haren lachte met de man naast haar terwijl de vragen best serieus waren en door Kamerleden serieuze zorgen werden geuit. Een andere minister stopte net iets in haar mond toen Mark in beeld én aan het woord was. Het zag er niet uit majesteit.

In eens werd de vergadering geschorst. Pauze. De Kamerleden gingen met elkaar kwebbelen. Er werd door deze ministergroep in de pauze meer gekwebbeld dan tijdens het debat. Want toen zat de achterban van Mark zwijgend, lachend, knikkend of what-ever achter Mark. Kaisja O. ging tijdens de pauze met een bil op een van die tafeltjes zitten, haar jurk was daar toch net wat te kort voor als je aan de andere kant zou zitten…. is mijn mening. En met je kont op de tafel gaan zitten waar een collega aan zit is toch net iets té joepie… is mijn mening. Ik bedoel als minister heb je wel een soort fatsoensnormen in je pakket. Toch? Maar enfin de ober kwam weer langs in dat vak. Ze hadden het gezellig zo te zien.

Het debat-zelf was redelijk irritant. Tenminste het deftige gedraai van Mark als hij antwoord moest geven en telkens het zelfde herhaalde, dat vond ik vervelend worden. Vanachter mijn strijkplank vandaan riep ik hem toe, “geef nou toch gewoon antwoord” maar hij hoorde me niet. De lacherigheid op zijn gezicht en op de gezichten van zijn ‘achterban’ werd ook langzaam vervelend. Ik zei tegen mijn man “dit wil ik ook worden”, dat is geen straf, gewoon lekker achter de premier koekeloeren, niets hoeven te zeggen, een koffietje hier, een theetje daar, en bijna-slapend rijk worden.

Maar vandaag zag ik foto’s, genomen van de achterkant kant van dit vak. Gaat U maar even in Uw luie stoel zitten met de beentjes op het geborduurde voetenbankje. Ik zag de foto en las het bijbehorende bericht dat er onderen stond. Op RTL-Nieuws. De titel van het bericht: Ministers hebben spijt dat ze voetbal keken tijdens debat: ‘Behoefte aan ontspanning’

Behoefte aan ontspanning???? Ze wisten wat Mark Rutte ging vertellen” zei Cora van Nieuwenhuizen. Minister Ferd Grapperhaus zei ook iets in die trant van dat ze twee lange dagen er op hadden zitten. Twee hele dagen. Maar ga dan naar huis, neem een snipperdag of een heidag. ….bbrrrrrr….. Ik ga verder,doei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.