Klusvrouwen

Kijkt U ook zo graag op tv naar Tuinverbouwing-programma’s of huisopflufprogramma’s. De klusmannen op tv zagen nooit per ongeluk een stuk teveel af, ze slaan nooit een spijker scheef, blijven nooit achter het behang vast plakken, nooit bubbels onder het behang. Altijd gaat alles perfect, ze maken nooit een foutje. Dat is fijn. Maar ook een beetje irritant. Want waarom lukt het ons nooit zo gladjes? Ik stel me dan gerust met de gedachte dat er een degelijke voorstudie aan vooraf is gegaan, tig malen geoefend waar de spijker getimmerd kan worden, en waar de klodder lijm of kit moet komen, alles is op de millemeter gepast en gemeten voordat de camera er bij mag komen.

Vandaag viel het me op dat de laatste tijd in de bouwmarktfolders steeds foto’s staan van jonge vrouwen die aan het klussen zijn, tegels zetten, laminaat leggen, stukadoren en behangen in haar eentje. En het werk dat al verricht is ziet op de folder goed uit. “Ga zo door” zou ik zeggen, maar heej, dat zal wel voor de foto zijn.

In een andere folder stonden plaatjes van werkkleding en werkschoenen voor vrouwen. Nee geen geruite keukenschortje maar een denim werkbroek met zijvakken….voor een hamer of meetlat. Niet verkeerd. Als de mannen straks maar niet denken dat alle vrouwen stukadoor of timmerman zijn.

Want majesteit, heeft U ooit Uw slaapkamer zelf behangen of de tegels gelegd op Uw badkamer? U bent misschien niet zo’n goed voorbeeld in mijn zegje. En daarbij heeft U andere kwaliteiten.

Vanmorgen stond ik in een winkel aan de kassa te wachten, ik keek wat rond en zag een paar kassa’s verderop mijn oude wiskundeleraar staan…..en….ik zag dat hij me herkende, hij lachte naar mij. Dat deed me deugd want wiskunde was nooit mijn ding, ik vond het een rotvak. En met het rapportcijfer dat ik voor wiskunde kreeg hoefde ik nooit te pronken. NĂ¡ al die jaren…en dat zijn er best veel….dan toch nog een mooie glimlach krijgen van de leraar die destijds vast wanhopig van me werd…vind ik mooi. Blijkbaar heb ik dan toch een indruk achtergelaten in een vak waar ik geen kei in was.

Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.