De Voorpagina

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik had gisteren de krantenbak opgeruimd. Op de voorpagina van de krant staat vaak zoveel reclame of voetbal gedoe. Afgelopen zaterdag stond een grote foto op de voorpagina met daarboven de woorden “Laaiende Roda-Supporters”. Daar is inderdaad veel gedoe te doen. Maar verder stond op de voorpagina voornamelijk reclame.

En op pagina 16 van die zelfde krant stond een klein artikeltje met de woorden “Sektarische trekken bij moskee” over de Al-Fitrah moskee in Utrecht waar kinderen geleerd krijgen afstand te houden van andersdenkenden en van alles wat niet islamitisch is.

Dat is al de zoveelste keer dit jaar dat ik lees over discriminerend islamitisch onderwijs. En in de tussentijd roept een Amsterdams gemeenteraadslid (een vrouw die in Nederland altijd alle kansen van de wereld kreeg) weer iets door de microfoon….’over het dekoloniseren van bv het schoolvak wiskunde’….dat ik denk “hoe is het mogelijk? waar haalt ze die onzin toch vandaan?’

Majesteit, de ene krijgt teveel voorpagina, de ander teveel microfoon, maar voor sommige verontrustende zaken zijn de grootste letters niet groot genoeg en die staan dan in het klein bijna helemaal achteraan ergens in een hoekje van de krant. Wilt U een memoblaadje op de keukentafel van onze koning laten leggen met daarop de woorden “Jongen, sla met de vuist op tafel en zeg dan “en nu is het genoeg”.

Dan kan ik nu mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.