Tafelzilver

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las dat gisteren een deel van het opgedoken oorlogszilver in Maastricht aan de media is getoond. Zilveren huisraad die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Duitsland door Amerikaanse soldaten werd gestolen en in Heerlen werd achtergelaten om hun caférekening te betalen.

Het was een jarenlange zoektocht en terugkeer van het zilver naar de eigenaar. De eigenaar is de Duitse vorst Kraft Hans Konrad zu Hohenlohe-Oehringen. In de krant stond: “Adel met een directe lijn naar de Oranjes“. Uw hart maakte vast een huppelsprongetje toen U het las.

Binnenkort krijgt de vorst een deel van het zilver terug. Hij betaald de mensen die het bewaarden daar een vergoeding voor. Het zilver dat gestolen was zou ongeveer dertig kilo zijn maar er is pas ongeveer de helft terug gevonden. De rest is nog zoek. Mensen hebben het misschien in hun kast of op zolder staan en weten misschien niet dat het afkomstig is van de Duitse vorst.

Als U dan door de Duitse vorst word uitgenodigd, staat er tijdens het diner vast weer de zilveren sauskom met het familiewapen van zu-Hohenlohe-Oehringen op tafel. Dan zullen de aardappeltjes extra lekker smaken.

Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.