Corona

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Gisteravond om19.00 uur zat ik voor de tv want premier Mark Rutte zou een extra toespraak houden over het Corona-virus, de gevolgen en aanpak.

Mark Rutte deed dit als een goed staatshoofd. Hij is gegroeid in zijn rol. Of onze premier heeft een deskundige vakman die het allemaal perfect heeft opgeschreven. Hoewel het Hoofd infectieziekten volgens mij dat stukje over de groeps-immuniteit niet zo’n goed idee vind. Ik miste wel onze koning naast de premier. Onze koning die ook een woordje tot het volk had kunnen richten. Want hij is de koning van het volk in Nederland. In plaats van excuses aan bieden in Indonesië over iets dat hij beter nog had moeten afwachten, had hij er nu voor zijn eigen volk kunnen zijn. Is mijn mening.

Maar vanmiddag las ik dat koning Willem-Alexander en zijn gezin op Huis ten Bosch in quarantaine zitten omdat hij op skivakantie in Oostenrijk is geweest. Maar majesteit, dan zit U natuurlijk ook in quarantaine neem ik aan. En Constantijn, Laurentien en hun kinderen ook. En alle mensen die daar met de latten onder hun voeten de berg af sjeesden. Inclusief Uw zus Irene.

Ik dacht oh oh oh, ik hoop niet dat onze koning het corona-virus onder zijn leden heeft. Want dan zullen de mensen in Indonesië niet zo blij zijn en zal de koning nu weer excuses willen maken. Ach nee, dat weet niemand van te voren hé. Ook een koning niet.

Vanavond las ik dat een Oostenrijkse Royal dacht dat hij griep had. De 59 jarige Oostenrijkse aartshertog Karl von Habsburg liet zich testen omdat een vriend hem vertelde dat hij positief was getest na een congres in Zwitserland. De Royal bleek ook besmet te zijn met het corona-virus en zit in quarantaine. De aartshertog bevestigde dit zelf aan de media.

Ook het Noorse koningspaar zit in quarantaine. Die zijn niet ziek maar volgen de strikte regels.

En prins Albert II van Monaco heeft ook het corona-virus, maar volgens het paleis gaat het goed met de prins. ‘Naar omstandigheden’ denk ik er dan maar achter aan.

Majesteit, hou U kras, drink voldoende sap, water, kruidenthee, en zelfgemaakte kippensoep. Fruit en groente. Handen wassen, afstand houden. En dan hopen we maar op een goed verloop voor iedereen. Dat Nederland dit goed te boven komt.

Ik steek een kaarsje aan voor iedereen.

ps. Ik las dat Prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma de oudste zus van prins Hugo Carlos, en tante van de kinderen van prinses Irene 26 maart jl aan het corona-virus is overleden

En ik las dat prins Charles, de kroonprins van Engeland, ook het virus heeft maar hij heeft lichte symptomen en voelt zich verder goed. Hij had tijdens een bijeenkomst tegenover prins Albert van Monaco gezeten.

Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.