Toespraak van onze koning

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vanmorgen las ik dat onze koning ’s avonds op tv een toespraak zou houden. Ik dacht “mijn majesteit heeft haar zoon via telefoon vertelt dat ik hem had gemist toen de premier zijn toespraak hield over het Corona-virus, de aanpak en gevolgen”. Ik was in ieder geval blij dat onze koning zijn volk zou gaan toespreken.

En vanavond heb ik de de toespraak van onze koning nogmaals beluisterd en bekeken. Dit is mooi gezegd, dit is wat het volk nodig heeft.

Geef onze koning maar een dikke knuffel van mij. Een digitale knuffel. Ik ben niet zo van de elleboog-stoot, want de binnenkant van de elleboog word gebruikt om in te niezen en te hoesten. De binnenkant zit niet ver van de achterkant van de elleboog. En de koning zal niet van ‘de knuffel’ van missie zijn. En nu al helemaal niet. Want de koning is in quarantaine.

Ik las dat in Lech mensen met het corona-virus besmet zijn geraakt. Uitgerekend toen jullie er waren. Daarom dat onze koning en zijn gezin nu sociaal contact vermijden. Ze hebben geen symptomen en doen dit uit voorzorgsmaatregel. Heel verstandig.

Majesteit, Hoe gaat het met U? Heeft U voldoende vitaminen, sapjes en kruidenthee gedronken? Lekkere zelfgemaakte kippensoep? Mooi. Dan ga ik nu slapen.

Welterusten, en morgen gezond weer op hoop ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.