* Carnaval

Lieve Beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vandaag zag ik heel veel kleurige mensen, groot en klein, die zich kleurig hadden verkleed. De carnavalsoptocht was een feest om te zien. Het viel me zelfs op dat er in de optocht vooral blikjes cola gedronken werd, en geen blikjes bier. Ook zonder alcohol kan men carnaval vieren, want de muziek en de sfeer is heel goed. Een grote samenhorigheid.

Ik zag mensen verkleed als konijn, een beer of tijgerachtige, ik zag stewardessen en matrozen, zeemeerminnen die warmer gekleed waren dan menige Eskimo op de Noordpool, piraten en oliesjeiks, lakeien en prinsessen, Maja de bij, blije gevangenen en een paar geraamtes, soldaten en brandweermannen, hippies en indianen, Pino en Mozart, een monnik en burgemeester, een zombie, cowboy, bakker, groenteman en kok, dames met een theemuts op hun hoofd, mensen in gestreepte pyjama’s, met gele, rode paarse of blauw geschminkte gezichten, of suikerspinachtige pruiken..En de carnavalsprins en zijn prinses die snoepjes gooiden.

Het is Carnaval in ons land. Als ik zou willen kan ik morgen verkleed over straat gaan als koningin, bloemenmeisje, Napoleon, roodkapje of paus. Met of zonder een boodschap op een bord geschreven.

Welterusten.

©missie M.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.