* Koningin Maxima in Pakistan

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik las vanmiddag dat onze koningin Maxima sinds gisteren een driedaags bezoek brengt aan Pakistan, Waar ze als “speciaal pleitbezorger van de VN op het gebied van  inclusieve financiering voor ontwikkeling” in functie is. Ik las dat ze scherpe bewaking heeft gekregen toen ze vanuit de Pakistaanse hoofdstad Islamabad een uitstapje maakte naar het nabij gelegen Rawalpindi in een gepantserde wagen. Langs de snelweg stonden om de 100 meter Pakistan Rangers met geweren bewapend om de route te beveiligen. Het verkeer voor beide richtingen werd tegen gehouden. Voetgangers en fietsers moesten op afstand blijven, en de volgwagen ‘achter de gepantserde wagen waar Maxima in zat’ had apparatuur die aanslagen-met-elektronische-middelen moest voorkomen. Het hotel is ook goed beveiligd. Pakistan hoort tot de minder veilige landen ter wereld stond in het nieuwsbericht. Eng. T’is wat hé majesteit.

Ik vond het al “schokking” dat in ons landje meerdere Lidl-filialen slachtoffer zijn geworden van pistachenootjesrovers. Zelfs bij een filiaal in Limburg sloegen de nootjesdieven toe. De dieven gooien een winkelwagentje vol, maken het ingangspoortje open en rijden dan in een gereedstaand busje weg. Wie eet er nou zoveel pistachenootjes?

Majesteit, vandaag hebben we alle carnavals-slingers, -vlaggen en -ballonnen opgeruimd, en op tafel stond vis of omelet.  Dat hebben we gegeten in plaats van vlees i.v.m Aswoensdag. Ik heb een trommeltje op het tafeltje gezet, want sinds vandaag doe ik veertig dagen aan vasten.  Elk snoepje of chocolaatje dat ik aangeboden krijg gaat netjes in dat vastentrommeltje. Mooi toch?

Fijne nachtrust, Doei.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.